default-image

Είπε και πάλι «όχι» η IAAF στους Ρώσους

Σπορ
Είπε και πάλι «όχι» η IAAF στους Ρώσους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παγκόσμια ομοσπονδία του στίβου απάντησε αρνητικά στο ρωσικό αίτημα να δοθεί άδεια συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε εκείνους τους αθλητές/τριες, που δεν έχουν καμιά εμπλοκή στο σκάνδαλο χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax», η IAAF απάντησε σήμερα, με δική της επιστολή, στην επιστολή προς τον πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόε, του υπουργού αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη για τον αποκλεισμό ολόκληρης της ομάδας στίβου από τους αγώνες του Ρίο.

Ο Μούτκο είχε υποστηρίζει πως είναι άδικο οι ποινές αποκλεισμού να επεκτείνονται σε όλους τους αθλητές, ακόμη και σε εκείνους που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση, αλλά η IAAF επέμεινε στην απόφαση της και τόνισε στη ρωσική πλευρά πως ο αποκλεισμός παραμένει σε ισχύ και η ομάδα στίβου δεν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες.

«Ελαβα την απάντηση από τον Κόε και η IAAF δεν θέλει να αλλάξει την απόφαση της και να αποκαταστήσει αυτή τη μεγάλη αδικία», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Μούτκο.

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News