default-image

Αυξάνονται οι δυνατότητες επικοινωνίας στα αυτοκίνητα

Σπορ
Αυξάνονται οι δυνατότητες επικοινωνίας στα αυτοκίνητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθημερινά αυξάνονται οι ανάγκες των πολιτών για επικοινωνία. Ακόμη και όταν βρίσκονται στο αυτοκίνητο θέλουν να έχουν άμεση πρόσβαση στο ιντερνετ και σε άλλες εφαρμογές.

Η ραγδαία ανάπτυξη των ηλεκτρονικών επιτρέπει την εύκολη σύνδεση smartphones και tablets. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων υιοθετούν τις τελευταίες εφαρμογές για να μετατρέψουν το εσωτερικό του οχήματος σε κινητό γραφείο.

Η BMW επεκτείνει την ευρυζωνική συνδεσιμότητα για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Εφοδιάζει τα οχήματά της με πολυάριθμες υπηρεσίες μέσω του ConnectedDrive.

Προσφέρει το Wi-Fi hotspot μέσα στο αυτοκίνητο, που επιτρέπει γρήγορο σερφάρισμα στο ιντερνετ. Αυτό το hotspot δημιουργεί μία διαδικτυακή σύνδεση υψηλής ταχύτητας προστατευμένη από κωδικό πρόσβασης (password) μέσα στο όχημα για μέχρι δέκα συσκευές. Έτσι οι επιβάτες χρησιμοποιούν διαδικτυακές υπηρεσίες με άνεση - χωρίς η συσκευή τους να χρειάζεται δική της κάρτα SIM.

Οι χρήστες καθορίζουν τη σύνδεση δεδομένων τους στο Wi-Fi hotspot απευθείας μέσω της διαδικτυακής πύλης HotSpot Drive της Deutsche Telekom. Η γρήγορη σύνδεση LTE μέσα στο αυτοκίνητο βασίζεται στη νέα κάρτα eSIM. Αντίθετα με μία συμβατική κάρτα SIM, η eSIM αναμορφώνεται, εάν χρειαστεί, χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση. Το Wi-Fi hotspot ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στη νέα BMW Σειρά 7 τον Οκτώβριο του 2015 ενώ διατίθεται σε πολλά ακόμα μοντέλα από τον Ιούλιο.

Η BMW Motorrad σκοπεύει να προσφέρει στις μοτοσικλέτες της, μία μονάδα κινητού τηλεφώνου LTE που έχει σχεδιαστεί πρωτίστως για αύξηση της ασφάλειας του ταξιδιού. Μελλοντικά, θα διατίθενται και συνδεδεμένες υπηρεσίες μέσω μιας κεντρικής οθόνης, για απεικόνιση δεδομένων. Οι απαραίτητες τεχνολογίες συνδεσιμότητας εξελίσσονται σε συνεργασία με την Deutsche Telekom.

Στο μέλλον, ενδεχομένως τα συστήματα πλοήγησης θα προβάλλουν πληροφορίες ασφάλειας, όπως έγκαιρες προειδοποιήσεις που υποδηλώνουν το τέλος μιας κυκλοφοριακής συμφόρησης σε μία στροφή.

Η BMW Motorrad θα προσφέρει το σύστημα eCall (Intelligent Emergency Call) για πρώτη φορά από το 2017. Όπως στα επιβατικά αυτοκίνητα, σημαντικά στοιχεία για τις υπηρεσίες διάσωσης μπορούν να αποστέλλονται στο Call Centre ώστε να ενεργοποιείται η απαραίτητη αποστολή βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος. Επιπλέον, μία φωνητική σύνδεση με τον οδηγό επιτρέπει την μεταφορά περαιτέρω σημαντικών πληροφοριών.

Με την εφαρμογή SmartHome της Deutsche Telekom, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν λειτουργίες του σπιτιού μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Η εφαρμογή διατίθεται από το 2015 στο πλαίσιο του ConnectedDrive. Για παράδειγμα, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τα φώτα ή τη θέρμανση του σπιτιού τους. Οι οδηγοί μπορούν να ανάβουν επίσης τα φώτα του σπιτιού τους ενώ είναι ακόμα στο δρόμο ή να ρυθμίζουν τις θερμοκρασίες του δωματίου τους στο επιθυμητό επίπεδο πριν φτάσουν εκεί.

Με τη βοήθεια εφαρμογών, αυτή η λειτουργία οικιακού ελέγχου μπορεί να ενσωματώνεται στο λειτουργικό σύστημα του αυτοκινήτου. Το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στο smartphone του χρήστη μπορεί να προβάλλεται στην Οθόνη Ελέγχου, αλλά και ότι όλες οι λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται μέσω του iDrive Controller.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News