Ειδήσεις

«Εκτελούν» τους αγρότες ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και Εφορία

Με εκτελεστικό απόσπασμα παρομοίασαν τους αγροτικούς κρατικούς φορείς μιλώντας στο neakriti.gr, αγρότες που επισκέφθηκαν σήμερα τον ΟΓΑ.

Συγκεκριμένα ο κ. Μανόλης Καρκαβάτσος πρόεδρός του αγροτικού συλλόγου Αστερουσίων, έδωσε το στίγμα του αγώνα που αναμένεται να δοθεί και είναι μόλις στην αρχή.

«Διαμαρτυρόμαστε σήμερα στον ΟΓΑ και μαζί με τους αγρότες από τα Χανιά πάμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Είμαστε στην αρχή των κινητοποιήσεων, που αποτελούν μόνο την αρχή. Οργανωμένα και με περιφρούρηση θα συνεχίσουμε αύριο από τα Πεζά, θα παραδώσουμε το ψήφισμα διεκδικώντας τα δικαιώματά μας». Σε ερώτησή μας για το αν θα είναι ειρηνικές οι κινητοποιήσεις, ο κ. Καρκαβάτσος αναφέρει: «Εμείς συμπεριφερόμαστε ειρηνικά. ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και Εφορία όμως αποτελούν το εκτελεστικό απόσπασμα για εμάς. Μας εκτελούν κανονικά!» ενώ για το αν φοβούνται προβοκάτσια, είπε «Εμείς δίνουμε τις μάχες μας με όλα τα δεδομένα και τις παραμέτρους. Είμαστε οργανωμένοι και δε φοβόμαστε».

Οι αγρότες αναμένεται να διαμαρτυρηθούν την Πέμπτη το πρωί στα Πεζά και συγκεκριμένα στον κόμβο, όπου θα βρίσκονται δεξιά και αριστερά του δρόμου με πανό και συνθήματα. Η αγανάκτηση που εκφράζουν εσωκλείει και την πρόσφατη αρνητική τροπή με την Ένωση Πεζών και την αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα.

Συνέχεια και τον Οκτώβρη στον αγώνα

Όπως παραδέχεται ο κ. Καρκαβάτσος, η δυναμική των αγροτών θα ξεπεράσει το καλοκαίρι και μάλιστα αναμένεται να κορυφωθεί τον Οκτώβριο. Σε συνεννόηση με το μπλόκο των 68 θα παρθούν οι τελειωτικές αποφάσεις για της επόμενες κινήσεις του κλάδου σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα σήμερα, σε πολλές περιοχές της χώρες υπάρχουν κινητοποιήσεις που επιβεβαιώνουν τα στοιχεία αυτά.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια