Ειδήσεις

Αυτός είναι ο 19χρονος φονιάς του ιερέα στη Νορμανδία (video)

Μέσα σε μόλις τρεις μήνες ριζοσπαστικοποιήθηκε ο ένας από τους δύο επιτιθέμενους στην καθολική εκκλησία στην Νορμανδία, ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νορμανδία.


Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα ο 19χρονος προσηλυτίστηκε στην ομάδα των τζιχαντιστών μετά την τρομοκρατική επίθεση στην εφημερίδα Τσάρλι Χέμπντο τον Ιανουάριο του 2015.


Ο Αντέλ Κερμίς ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για τη δράση του και είχε αποπειραθεί να φθάσει στη Συρία δύο φορές.Τελευταία φορά προσπάθησε τον Μάρτιο του 2015 αλλά τότε τον συνέλαβαν οι αρχές και τον προφυλάκισαν καθώς τον βάραιναν υποψίες για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση.

Τον Μάιο αφέθηκε ελεύθερος και τέθηκε υπό αυστηρή παρακολούθηση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι σύμφωνα με τον εισαγγελέα.Το βραχιολάκι ήταν μη ενεργό για πέντε ώρες την ημέρα, για άγνωστο λόγο, γεγονός που του επέτρεπε να φεύγει από το σπίτι του χωρίς επιτήρηση. Μάλιστα είχε καταφέρει να διαφύγει από τις αρχές δύο φορές, χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες όπως είπε ο εισαγγελέας.


Ο 19χρονος και ο συνεργός του, τον οποίο οι αρχές προσπαθούν ακόμα να ταυτοποιήσουν, εισέβαλαν στην εκκλησία της Νορμανδίας κοντά στη Ρουέν και ανάγκασαν τον 86χρονο ιερέα Ζακ Χάμελ να γονατίσει πριν του κόψουν τον λαιμό. Παράλληλα βιντεοσκοπούσαν την αποτρόπαια αυτή πράξη τους.

Ο Κερμίς αποκεφάλισε τον ιερέα και ο άγνωστος συνεργός τραβούσε το βίντεο. Σκοπός τους ήταν να χτυπήσουν μια χριστιανική εκκλησία και να απειλήσουν ευθέως.


Και οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά ενώ ένας από τους ομήρους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.


Το πρακτορείο ειδήσεων των τζιχαντιστών Amaq ανακοίνωσε ότι η επίθεση στην εκκλησία πραγματοποιήθηκε από «μαχητές» της οργάνωσης.


Πηγή: skai.gr

Σχόλια