Ειδήσεις

Θεοδωράκης: Το Σύνταγμα δεν αλλάζει με φιέστες

«Το Σύνταγμά μας πρέπει να το αλλάξουμε. Δεν αλλάζει όμως με φιέστες. Θέλουμε ένα Σύνταγμα προοδευτικό και όχι ένα Σύνταγμα γραφειοκρατικό και συντηρητικό, όπως αυτό που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας», ανέφερε σήμερα φθάνοντας στην Κρήτη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου παραβρεθεί στην κηδεία του στελέχους του Ποταμιού, γνωστού επιχειρηματία, Δημήτρη Καδιανάκη.

Ο επικεφαλής του "Ποταμιού" με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κρήτη για την κηδεία του Δημήτρη Καδιανάκη μίλησε αποκλειστικά στο neakriti.gr και τη δημοσιογράφο Νικολέτα Σφακιανάκη για τη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή σχετικά με την εξεταστική για το 3ο μνημόνιο.Μάλιστα όπως υποστηρίζει ο κ.Χουλιαράκης ήταν με τον κ. Γκάλμπρεϊθ όταν δήλωνε ότι δεν τον γνώριζε.

Επίσης, σημείωσε πως η χώρα θα πρέπει να προχωρήσι σε μεγάλες αλλαγές, αναφέροντας ως παράδειγμα τα μη κρατικά πανεπιστήμια. «Το ζητά η νεολαία μας, το ζητά η πραγματικότητα και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη» επισήμανε.

Ακόμη μίλησε για την ανάγκη να υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο θέμα των προνομίων που έχουν οι πολιτικοί, στη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών, που είναι το μέλλον, όπως είπε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί η πολιτική να βασίζεται μόνο στις αποφάσεις των κομμάτων».

Σε αυτό το πλαίσιο, ανάφερε πως δεν πιστεύει ότι η πρόταση του κ. Τσίπρα είναι στη σωστή κατεύθυνση, σημειώνοντας: «Πιο πολύ με απασχολεί ο τρόπος που την παρουσίασε, η φιέστα που θέλει να στήσει σ' όλη τη χώρα, για να ξεχάσουμε τα προβλήματα που έχουμε και να ασχοληθούμε με το Σύνταγμα του μέλλοντος».

Σ' ό,τι αφορά το θέμα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε την κυβέρνηση «να δώσει εξηγήσεις για το plan x και να μην κρύβεται». «Θα πρέπει να ανακοινώσει τι ετοίμαζε να κάνει εκείνη την εποχή -θυμάστε όλα αυτά που έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες: για κρατικοποιήσεις, επιστρατεύσεις, έξοδο του ευρώ και έκδοση κάποιων παλιόχαρτων. Όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν από την κυβέρνηση, που πρέπει να μην κρύβεται, λέγοντας απλώς ότι υπήρξαν κάποια σχέδια που δεν θα εφαρμοζόντουσαν ποτέ. Θέλουμε αυτά τα σχέδια για να εκτιμήσει ο ελληνικός λαός, να ξέρει σε τι περιπέτεια παραλίγο να μπούμε» προσέθεσε.

Αναφερόμενος στον Δημήτρη Καδιανάκη που έφυγε από τη ζωή, τον χαρακτήρισε έναν άνθρωπο εξαίρετο, σιωπηλό εργάτη της δημοκρατίας, ένα φίλο και ένα δημιουργό.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια