Ειδήσεις

Βουλή: Πολιτική μάχη για Εξεταστική, Plan X και Μνημόνιο

Συνεχίζεται η συνεδρίαση στη Βουλή με θέμα το αίτημα της Ν.Δ. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών, υπογραφής του 3ου Μνημονίου, ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων και της ύπαρξης του Plan Χ.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ, όπου θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Υπέρ της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο, τάχθηκαν οι εισηγητές από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής ξεκαθάρισαν ότι θα δηλώσουν «παρών» ενώ κατά τάχθηκαν ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων.

Η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ ξεκίνησε από τις 10 το πρωί με την αντιπαράθεση των εισηγητών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ με τον Χρήστο Σταϊκούρα να υποστηρίζει ότι οι ανερμάτιστοι χειρισμοί της κυβέρνησης με τη δήθεν διαπραγμάτευση χρέωσαν την χώρα με περισσότερα από 86 δις ευρώ, ισχυρισμό που το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε με ανακοίνωσή του, επιρρίπτοντας ευθύνες και στον Πρωθυπουργό, ο οποίος χαρακτήριζε τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ως «άσσετ».

Σχόλια