default-image

Ο Θωμάς Κώττας μιλάει για τη μεταγραφή του στο Ρέθυμνο

Μπάσκετ
Ο Θωμάς Κώττας μιλάει για τη μεταγραφή του στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Θωμάς Κώττας είναι το νέο απόκτημα του Ρεθύμνου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, και ο διεθνής σέντερ μίλησε για τη μεταγραφή του στην ομάδα της Κρήτης και τον λόγο αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ, μετά από τρία χρόνια.

Ο 19χρονος παίκτης εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με την ύπαρξη ξένων αθλητών στις ελληνικές ομάδες με άμεση συνέπεια οι νέοι αθλητές να μην παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής εξαιτίας αυτού.

Τέλος, σχολίασε την πρόσφατη επιτυχία της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που έγινε στη Χαλκίδα, όπου η «επίσημη αγαπημένη» κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο και προβιβάστηκε κατηγορία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε :

Για τη μεταγραφή του στο Ρέθυμνο και το λόγο που αποφάσισε να μετακομίσει στην Κρήτη: «Θα κατέβω στην Κρήτη για το μπάσκετ και μόνο, γιατί ουσιαστικά αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή, και είμαι έτοιμος γι' αυτή τη μετακίνηση. Μέσω του μάνατζερ μου, μου μετέφεραν αυτό το οποίο έψαχνα, δηλαδή, να βρω χρόνο συμμετοχής σε μια ομάδα και να παίξω. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που με έπεισαν κιόλας. Το Ρέθυμνο είναι ένας σοβαρός σύλλογος και πιστεύω θα είναι καλά».

Για το χρόνο συμμετοχής και το ρόλο του στην κρητική ομάδα: «Πιστεύω θα μου δώσουν ευκαιρίες κι έπειτα θα βρω το ρόλο μου κι εγώ στην ομάδα, θα μου δώσει ρόλο ο προπονητής και θα κάνω κι εγώ ό,τι καλύτερο μπορώ».

Για τα τρία χρόνια παρουσίας του στον ΠΑΟΚ: «Ήμουν σε ένα μεγάλο σωματείο και κέρδισα πολλά πράγματα. Ήμουν με πολύ καλούς παίκτες, έμαθα πολλά από αυτούς, είχα έναν πολύ καλό προπονητή (σ.σ. Σούλης Μαρκόπουλος), που με βοήθησε πάρα πολύ κι έφτασα σε αυτό το σημείο. Απλά, πλέον, αυτό που μετράει για μένα είναι να παίξω κι αυτό το βρήκα στο Ρέθυμνο».

Για τον κύριο λόγο που έφυγε από τον «Δικέφαλο του Βορρά»: «Ο χρόνος συμμετοχής ήταν ο βασικός λόγος, δεν υπήρχε άλλος λόγος. Ήταν καθαρά και μόνο θέμα παικτικό».

Για την ανησυχία του με τους ξένους παίκτες στις ελληνικές ομάδες και το γεγονός ότι οι νέοι πλέον μπορεί να μην παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής: «Σίγουρα, αυτό δε βοηθάει τους νέους, γιατί είναι μια πιο εύκολη και αποτελεσματική λύση να πάρουν έναν ξένο, παρά να πιστέψουν έναν νέο παίκτη. Και τώρα, όσο γίνονται περισσότεροι οι ξένοι, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο».

Για την αλλαγή αυτής της κατάστασης, μιας και οι μετοχές πολλών παικτών από την Εθνική Νέων ανέβηκαν, μετά την πρόσφατη επιτυχία τους: «Η Εθνική είναι κάτι πολύ σημαντικό και στην ουσία προβάλλει στον κόσμο το τι μπορούν να κάνουν οι «μικροί». Τους δίνεται η ευκαιρία να παίξουν και να δείξουν τι μπορούν να κάνουν, όταν δεν έχουν χρόνο στις ομάδες τους».

Για το πως νιώθει που τώρα πια οι Νέοι έφεραν την αποστολή τους εις πέρας και ανέβηκαν στην Α' Κατηγορία: «Πετύχαμε το στόχο μας και είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα».

Για την ήττα από την Ισλανδία, που στέρησε την παρουσία της Εθνικής στον τελικό: «Εμείς το παλέψαμε. Οι Ισλανδοί έπαιξαν πιο καλά. Κακά τα ψέματα, ήταν καλύτεροι από εμάς. Ήταν σε καλή μέρα, εμείς δεν καταφέραμε να βρούμε ρυθμό στο παιχνίδι. Αλλά έτσι είναι το μπάσκετ, μία είσαι σε καλή μέρα και μία δεν είσαι. Έτυχε να μην είμαστε εμείς σε εκείνο το παιχνίδι, που ήταν το πιο σημαντικό, και το πληρώσαμε».

Για μια μελλοντική του κλήση στην Ανδρών, μιας και ήταν η τελευταία του χρονιά στους Νέους: «Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ, θα δουλέψω και στο μέλλον μακάρι να είμαι κάποια στιγμή στην Εθνική Ανδρών».

Πηγή: http://www.sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News