Ειδήσεις

Δείτε τι έγινε στη Λότζια για τα Pokemon (video)

Η τρέλα πάει στο... κέντρο του Ηρακλείου όπου βρέθηκαν δεκάδες φίλοι του Pokemon Go,της πιο δημοφιλούς εφαρμογής παγκοσμίως για κινητά και tablet.

"Φρενίτιδα" επικρατεί σε χιλιάδες χρήστες και στην Κρήτη, με το νέο παιχνίδι που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα αγαπημένα pokemon της γνωστής εταιρείας Nitendo. Αυτή τη φορά μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, οι χρήστες αναζητούν με τη βοήθεια διαδραστικού χάρτη της πόλης, τους ήρωες  με σκοπό να τους εγκλωβίσουν, στη συσκευή τους.

Η τρέλα φαίνεται πως δεν πάει πλέον στα βουνά, αλλά και στο... κέντρο του Ηρακλείου με τους δεκάδες φίλους της πιο δημοφιλούς εφαρμογής παγκοσμίως για κινητά και tablet να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.

Πρόκειται για το Pokemon GO, παιχνίδι τελευταίας γενιάς όπου οι χρήστες δε θα είναι καθηλωμένοι απλά κοιτάζοντας μια οθόνη αλλά θα κυκλοφορούν έξω στις πόλεις χρησιμοποιώντας πραγματικούς χάρτες και διαδρομές προκειμένου να πέσουν πάνω σε κάποιο pokemon ώστε να το αιχμαλωτίσουν ή σε κάποιο φίλο για να αναμετρηθούν. Το παιχνίδι εκτυλίσσεται λοιπόν με εξερεύνηση του πραγματικού κόσμου μέσω της κάμερας του κινητού, ενώ το ειδικό λογισμικό εμφανίζει από μόνο του στην κάμερα, το pokemon, και τότε η πραγματική δράση θα ξεκινά.

Η φρενίτιδα και στο Ηράκλειο

Η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, βρέθηκε στο κέντρο της πόλης, καθώς υπήρχαν εδώ και μέρες πληροφορίες, πως αρκετός κόσμος μαζεύεται εκεί για να παίξει. Δεκάδες άτομα ήταν εκεί σε μια προσπάθεια να συλλέξουν τα διάσημα πλέον ψηφιακά ζωάκια από την Κίνα.

Μάλιστα μέχρι και η Λότζια φαίνεται να έχει γίνει "αρένα", κάτι που απεικονίζεται εντός της εφαρμογής και μπορεί ο οποιοσδήποτε να συμμετάσχει σε αγώνες με αντιπάλους. Τα στοιχεία μάλιστα αναφέρουν ότι στο Ηράκλειο ήδη κυκλοφορούν... τρεις "σπείρες" όπως αναφέρουν γνώστες του παιχνιδιού.

Ένα επικίνδυνο... παιχνίδι

Ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται το εν λόγω κυνήγι των Pokemon, χρειάζεται πάντως ιδιαίτερη προσοχή, αφού ως πεδίο δράσης του έχει τους δρόμους της πόλης ενώ βασίζεται στην ευελιξία και την ταχύτητα των χρηστών με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος στο οδικό δίκτυο.

Το Pokemon GO πάντως κυκλοφορεί ήδη στις Η.Π.Α και στην Αυστραλία και από τις 7 Ιουλίου όταν πρωτοεμφανίστηκε έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή των charts του iOS, ανεβάζοντας ταυτόχρονα την μετοχή της Nintendo.

Ρεπορτάζ : Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια