Ειδήσεις

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ζωντανά η συζήτηση στη βουλή για το Plan X

Ξεκίνησε η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής για το σχέδιο Βαρουφάκη που κόστισε 86 δισ.

   Με τους εισηγητές των κομμάτων άρχισε, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια επιβολής τραπεζικής αργίας, κεφαλαιακών περιορισμών και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Πρώτος ομιλητής ανέβηκε στο βήμα ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, ακολουθe;i ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια των άλλων κομμάτων.

«Θα ψηφίσουμε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά επιμένουμε πως θα πρέπει να διερευνηθεί συνολικά η περίοδος από την ένταξη της χώρας στο ευρώ μέχρι και σήμερα» ανακοίνωσε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Ανδρέας Λοβέρδος.  

ΣΥΡΙΖΑ: Κοίτα ποιος μιλάει

«Κοίτα ποιος μιλάει» απάντησε εκ μέρους της πλειοψηφίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας και υποστήριξε πως στόχος της ΝΔ είναι ο αντιπερισπασμός στην εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. «Στη ΝΔ απάντησε ο λαός τον Σεπτέμβριο» συνέχισε, μεταφράζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα σε «πόρισμα» για το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

«Πράγματι υπήρχε plan B για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά ήταν του Σόιμπλε» τόνισε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, πέρασε στην αντεπίθεση μιλώντας για μαύρη προπαγάνδα και λευκή τρομοκρατία, καθώς ήταν η ΝΔ που προέβλεπε πως θα κλείσουν οι τράπεζες.

Ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ

Το απόγευμα αναμένεται να πάρουν τον λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί, οπότε η αντιπαράθεση αναμένεται να κορυφωθεί. Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία.

Σχόλια