Ειδήσεις

Ποιός είναι ο Σύρος που σκόρπισε τον τρόμο στη Γερμανία

Η εικόνα του 27χρονου Σύρου που αιματοκύλισε το Άνσμπαχ της Γερμανίας δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Bild. Ο νεαρός Σύρος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική , ήταν γνωστός στις γερμανικές αρχές και όπως διαρρέεται ήθελε να σκορπίσει το θάνατο σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε πυροδοτώντας εκρηκτικά σε φεστιβάλ με τουλάχιστον 2.000 θεατές.Ο 27χρονος Σύρος Μοχάμεντ Ντελέλ ο οποίος σκοτώθηκε, τραυμάτισε δώδεκα ανθρώπους εκ των οποίων τρεις σοβαρά, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά που μετέφερε σε σακίδιο όταν δεν κατάφερε να εισέλθει στο συναυλιακό χώρο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος ο δράστης που πραγματοποίησε την «μαρτυρική επιχείρηση» στο Άνσμπαχ στη Γερμανία ήταν «στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους», ο οποίος εκτέλεσε την επιχείρηση ως απάντηση στο κάλεσμα να τεθούν στο στόχαστρο τα κράτη της διεθνούς συμμαχίας που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος.  

Το προφίλ του

Δύο απόπειρες αυτοκτονίας είχε κάνει σύμφωνα με το protothema.gr ο 27χρονος Σύρος πρόσφυγας και δράστης της βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας. Ο νεαρός Σύρος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ο Σύρος πρόσφυγας είχε φτάσει πριν από δύο χρόνια στη Γερμανία και η αίτηση ασύλου που είχε καταθέσει είχε απορριφθεί ένα χρόνο πριν. Του είχε δοθεί προσωρινή άδεια παραμονής, κι ένα διαμέρισμα στη πόλη Άνσμπαχ όπου και διέμενε. Ήταν γνωστός στις γερμανικές αρχές.

Σχόλια