Ειδήσεις

"Σφαγή" για το πανάκριβο μαύρο άλογο που βρέθηκε

Η πρωτοφανής ζήτηση που είχε το πανάκριβο μαύρο άλογο που εντοπίστηκε στο Ηράκλειο οδηγεί στην παρέμβαση Εισαγγελέα που θα δώσει λύση στο θέμα.

Εισαγγελέας πρωταγωνιστεί πλέον στην υπόθεση της κηδεμονίας του περίφημου μαύρου αλόγου, που πριν από 1,5 μήνα κάλπαζε ελεύθερο μέσα στον αστικό ιστό του Ηρακλείου όπως είχε γράψει το neakriti.gr. Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο ίδιος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, εξαιτίας της πρωτοφανούς... ζήτησης που είχε το ζώο.

Ωστόσο, κανείς απ' όσους διεκδίκησαν το άλογο δεν ήταν ο νόμιμος ιδιοκτήτης του. Εξού και κανείς δεν προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα, π.χ. βιβλιάριο από κτηνίατρο, συμβόλαιο αγοράς, φωτογραφίες κ.λπ... Παρά το γεγονός ότι δε διέθεταν τίποτα εκτός από τον ισχυρισμό τους, κάποιοι συνέχισαν να πιέζουν για να τους αποδοθεί.

Έτσι, ο κ. Ινιωτάκης αποφάσισε να κινηθεί νομικά. Επισκέφτηκε την Εισαγγελία Ηρακλείου και του είπαν ακριβώς τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Καταρχήν, θα πρέπει ανοιχτεί φάκελος από την αστυνομία και να ληφθούν καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους. Αυτό έγινε, ενώ καταθέσεις έδωσαν τόσο ο αντιδήμαρχος, όσο και ο κ. Κανόνης, που είχε πιάσει το άλογο κάπου στην περιοχή του Κορώνη.

Τώρα βρισκόμαστε στη φάση όπου ο εισαγγελέας θα βγάλει διάταξη για να δοθεί το άλογο σε ανάδοχο, ως μεσεγγυητής. Ο μεσεγγυητής αναλαμβάνει να φροντίζει - μπορεί και εφ' όρου ζωής - το ζώο, αν δε βρεθεί ο ιδιοκτήτης του.

Στο μεταξύ, στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έφτασαν οι διευκρινίσεις που είχαν ζητηθεί σχετικά με το εάν το ζώο μπορεί να συμπεριληφθεί στην κατηγορία των αδέσποτων. Η απάντηση ήταν θετική: Το άλογο υπάγεται στο νόμο περί αδέσποτων και θεωρείται «μεγάλο ζώο συντροφιάς». Υπό αυτή την έννοια, πρέπει να τσιπαριστεί και μετά είναι στο χέρι του Δήμου Ηρακλείου το τι θα το κάνει. Μια σκέψη που έκανε ο κ. Ινιωτάκης είναι να βγει το ζώο σε πλειοδοσία και να διατεθούν στο κυνοκομείο τα χρήματα που θα πιάσει. Εν αναμονή των εξελίξεων που θα κρίνουν την τύχη του αλόγου, το μόνο σίγουρο είναι η ιδιαιτερότητα της περίπτωσης...

Αρσενικό και υγιέστατο...

Το άλογο με το οποίο ασχολείται εδώ και 1,5 μήνα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου είναι αρσενικό, υγιέστατο, ηλικίας περίπου 10 ετών και... ακριβό. Ίσως γι' αυτό να έχουν ενδιαφερθεί τόσοι πολλοί για να το υιοθετήσουν. Όταν, όμως, βρέθηκε να τρέχει μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, ενδιαφέρον είχε δείξει μόνο ο κ. Κανόνης, ο οποίος και ακολούθησε το άλογο με το αυτοκίνητό του από τη λεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου μέχρι την περιοχή του Κορώνη, όπου και κατόρθωσε να το πιάσει.

Το ευτύχημα ήταν πως από το λαιμό του ζώου, που έτρεχε απορημένο ανάμεσα σε αυτοκίνητα, λεωφορεία και μηχανάκια, κρεμόταν ένα μακρύ σχοινί. Το σχοινί αυτό κατόρθωσε να πατήσει με τη ρόδα του αυτοκινήτου του ο κ. Κανόνης, και έτσι να ακινητοποιήσει το άλογο. Αφού διανυκτέρευσε στον κήπο του, δύο ημέρες αργότερα μεταφέρθηκε στον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου, όπου και φιλοξενείται...

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη  

Σχόλια