default-image

Εικόνες καταστροφής στο πάρκο αναψυχής της Κέρης

Κρήτη
Εικόνες καταστροφής στο πάρκο αναψυχής της Κέρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με σεληνιακό τοπίο μοιάζουν οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του neakriti.gr, σε ένα από τα πάλαι ποτέ χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα στον πρώην δήμο Τυλίσσου.

Εικόνες εγκατάλειψης και αντικείμενα μέσα στη σκόνη, που έμειναν να θυμίζουν πως κάποτε δέσποζε εκεί ένα καταφύγιο ανάμεσα σε δέντρα.

Το δάσος της Κέρης, είναι ένας μεγάλος "πνεύμονας" πρασίνου συνολικής έκτασης 5 τετραγ. χλμ που αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για την κυριακάτικη εκδρομή μιας οικογένειας. Η θέα μάλιστα προς το φαράγγι του Αλμυρού, είναι σπάνιας περιβαλλοντικής ομορφιάς.

Δυστυχώς, οι εικόνες αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα, με τα σπασμένα τζάμια και τις εγκαταλελειμένες τουαλέτες, μετατράπηκαν σε σκόρπια κομμάτια άλλοτε ταξιδιών αναψυχής για την οικογένεια και την παρέα.

Αν παρατηρήσει κανείς τις φωτογραφίες, νομίζει πως έγινε κάποιος δυνατός σεισμός που άγγιξε μόνο την Κέρη, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά, τα γράφιτι και τα σπασμένα τζάμια ή ακόμα ακόμα και η έλλειψη κλειδαριάς, οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα. Ο ανθρώπινος παράγοντας για ακόμα μια φορά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καταστροφή του χώρου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παρακάτω gallery

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News