default-image

Διασταύρωση "καρμανιόλα" μέσα στην πόλη του Ηρακλείου

Κρήτη
Διασταύρωση "καρμανιόλα" μέσα στην πόλη του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο λόγος για τη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Λευκωσίας, που βρίσκεται πίσω από γνωστό κατάστημα παιχνιδιών, επί της λεωφόρου 62 Μαρτύρων. Πρόκειται για το σημείο, όπου πριν από λίγα 24ωρα σημειώθηκε το σοβαρό τροχαίο ατύχημα, κατά το οποίο τραυματίστηκε βαριά μια 25χρονη γυναίκα.

Την ώρα που η νεαρή κοπέλα συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ, οι κάτοικοι της περιοχής παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και ζητούν με ανοικτή επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε και στην 3η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου, τη λύση του προβλήματος, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα τροχαία ατυχήματα. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή που υπογράφει ο εκπρόσωπος των κατοίκων, κ. Ζαχαρίας Καλαϊτζάκης, στη διασταύρωση των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Λευκωσίας, πρέπει να τοποθετηθούν «σαμαράκια» για να μειώνουν ταχύτητα τα διερχόμενα οχήματα, καθώς οι οδηγοί δεν προσέχουν τα «STOP».«Δυστυχώς τα υφιστάμενα Stop που έχει τοποθετήσει ο Δήμος στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, αν και μεγάλα δεν τα λαμβάνει κανείς υπόψη του» μας λέει ο κ. Καλαϊτζάκης, ο οποίος συμπληρώνει ότι ως «αποτέλεσμα, έχουμε πολύ συχνά ατυχήματα  λόγω της παραβίασης των σχετικών σημάνσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Καλαϊτζάκη,  «κάθε μήνα σημειώνονται στην περιοχή τουλάχιστον δυο με τρία ατυχήματα, με πιο πρόσφατο, αυτό της περασμένης Παρασκευής, με θύμα την κοπέλα η οποία χαροπαλεύει στην εντατική του ΠΑΓΝΗ». «Η συγκεκριμένη διασταύρωση είναι πραγματική «καρμανιόλα» και θα πρέπει άμεσα να επέμβει η Δημοτική Αρχή, ούτως ώστε να δώσει λύση, είτε με φανάρια, είτε με «round about», είτε με ό,τι άλλο χρειαστεί" αναφέρει, κλείνοντας, ο κ. Καλαϊτζάκης, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι η πλέον αποτελεσματική λύση, είναι να τοποθετηθούν στο σημείο «σαμαράκια».

Επιμέλεια: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News