default-image

Επάγγελμα με μηνιαίο μισθό 3.000 ευρώ στην Κρήτη;

Κρήτη
Επάγγελμα με μηνιαίο μισθό 3.000 ευρώ στην Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος κλάδος δεν χρειάζεται ανώτατες σπουδές ενώ τα ποσά για τις αμοιβές των εργαζομένων είναι σίγουρα μεγαλύτερα ακόμα και από αυτά των γιατρών.

Η «σπίθα» δόθηκε από μια τυχαία συζήτηση και η συζήτηση έφερε έρευνα πάνω στο θέμα, για το ποια δουλειά εν έτει 2016 μπορεί να αποφέρει τόσα χρήματα στην τσέπη ενός εργαζομένου.

Η συγκεκριμένη δουλειά, δεν αποτελεί αντικείμενο παρανομίας ή κάτι άλλο, αλλά απαιτεί σκληρή και οργανωμένη εξυπηρέτηση. Αρκετοί από τους Έλληνες ιδίως ως φοιτητές την έχουν ασκήσει, αλλά προ κρίσης οι περισσότεροι την σνόμπαραν.

Για να μην μακρηγορούμε, πρόκειται για τη δουλειά του σερβιτόρου. Όχι βέβαια σε καφετέριες και μπαρ που ομολογουμένως το μεροκάματο για τους νεαρούς που εργάζονται κυρίως εποχιακά είναι αρκετά μικρό. Για τους επαγγελματίες σερβιτόρους σε ταβέρνες, ψαροτεβέρνες και παραδοσιακές κουζινερί της Κρήτης.

Με γεμάτες τσέπες, ξεχνούν την κούραση!

Τα ποσά που «πέφτουν» στο τραπέζι όπως παραδέχονται οι ίδιοι μιλώντας στο neakriti.gr, ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ, φτάνουν τα 2.000 με 2.500 και τους καλοκαιρινούς μήνες ή τις γιορτές μπορεί να αγγίξουν με τα φιλοδωρήματα τα 3.000 ευρώ το μήνα.

Βέβαια, πρόκειται για μια ιδιαιτέρως απαιτητική δουλειά από άποψη ωραρίου και ταχύτητας εξυπηρέτησης, αφού καταστήματα που προσελκύουν καθημερινά δεκάδες πελάτες, χρειάζονται και γρήγορα χέρια.

Αυτό που παραδέχονται πάντως οι ίδιοι, είναι ότι παρά την κούραση οι καλοί σε αυτοί τη δουλειά όχι μόνο δεν χάνονται αλλά αμείβονται πλουσιοπάροχα!

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News