Ειδήσεις

Βιάννος: Μετά το ψόφιο πρόβατο, "μάχη" για καθαρό νερό

Υπόνοιες για εσκεμμένη ενέργεια αφήνει ο δήμαρχος Βιάννου μετά τον εντοπισμό ψόφιου πρόβατου σε φρεάτιο. Επιπλέον μέτρα ασφαλείας παίρνει η δημοτική αρχή.

Ακόμη και υπόνοιες για εσκεμμένη και άκρως επικίνδυνη ενέργεια αφήνει ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης μετά το απίστευτο περιστατικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με ψόφιο πρόβατο που εντοπίστηκε πριν ένα μήνα περίπου σε φρεάτιο σε περιοχή του δήμου, με αποτέλεσμα να προκύπτει φόβος για τη δημόσια υγεία αφού από το νερό υδρεύεται το χωριό. Μάλιστα τα μέτρα ασφαλείας είναι πλέον ενισχυμένα. Οργισμένος και προβληματισμένος για το περιστατικό σημειώνει ότι δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό αφού πριν 15 χρόνια άγνωστοι έριξαν πετρέλαιο σε φρεάτιο!

Για το τελευταίο περιστατικό όπως σημειώνει o κ.Μπαριτάκης στο neakriti.gr «Όποιος πήγε, το έκανε για να κάνει ζημιά. Κάποιοι ασυνείδητοι άνοιξαν τα φρεάτια από το οποίο υδρεύεται το χωριό και βρέθηκε μέσα σε αυτά ένα πρόβατο. Μόνο τυχαίο δεν είναι .Τι να πω, είμαστε προβληματισμένοι. Σήκωσαν το καπάκι που ζυγίζει 100 κιλά για να προβούν στην πράξη αυτή! Είμαστε προβληματισμένοι και έχουμε λάβει επιπλέον μέτρα ασφαλείας .Πλέον ασφαλίσαμε το σημείο με ειδική βίδα που εισχωρεί 15 εκατοστά μέσα στη γη και αφαιρείται μόνο με ειδικό μηχάνημα».

Μάλιστα όπως σημειώνει, η επικίνδυνη παρέμβαση των αγνώστων έγινε σε δύσβατο και ορεινό σημείο, μέσα σε χωράφια. Άρα οι δράστες γνωρίζουν καλά την περιοχή ή πήγαν καλά «διαβασμένοι» για να προκαλέσουν τη ζημιά.

Τι έδειξαν οι αναλύσεις

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο από την «Ηχώ της Βιάννου» και προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους καθώς υπήρξε φόβος για τη δημόσια υγεία και προβληματισμός για το κατά πόσο είναι ασφαλές το νερό που φτάνει στα σπίτια των κατοίκων.  Σύμφωνα με το δήμαρχο Βιάννου που εμφανίστηκε καθησυχαστικός «Ενεργήσαμε άμεσα όπως οφείλαμε. Καθαρίσαμε τα φρεάτια και τα σφραγίσαμε με πιο δυνατά μέσα. Οι αναλύσεις νερού έδειξαν ότι υπήρχε καθαρό νερό όταν συνέβη το περιστατικό και ίδιο ήταν το αποτέλεσμα και στο νεότερο έλεγχο. Εμείς ελέγχουμε τακτικά το νερό και δεν είχαμε καμία ένδειξη για μόλυνση.

Όπως εξηγεί η χλωρίωση που γίνεται στην κεντρική δεξαμενή, έτσι κι αλλιώς θα απέτρεπε την επέκταση τυχόν μόλυνσης, η οποία όμως δεν καταγράφηκε ούτε τις πρώτες μέρες. Όπως όλα δείχνουν το θέμα θα έχει συνέχεια αφού η δημοτική αρχή έλαβε μεν τα μέτρα της ,αλλά δεν εφησυχάζει αφού το θέμα άπτεται της δημόσιας υγείας, οι κάτοικοι δεν παύουν να ανησυχούν και οι ασυνείδητοι που βρίσκονται σύμφωνα με το δήμαρχο πίσω από την πράξη προφανώς και κινούνται ελεύθεροι…

Το πολύπαθο δίκτυο

Πάντως δεν πρόκειται για το μόνο «αγκάθι» για τους κατοίκους της περιοχής που βλέπουν το πολύπαθο δίκτυο να βρίσκεται για μια κόμη φορά στο επίκεντρο. Όπως έχει γράψει το neakriti.gr pαρά τις εκκλήσεις, η αλόγιστη χρήση νερού δε λέει να σταματήσει. Η άσκοπη κατανάλωση, σε συνδυασμό με τα προβλήματα, φυσιολογικά ή αναπάντεχα, στις υποδομές και στο δίκτυο ύδρευσης, οδηγούσαν το τελευταίο διάστημα σε ροή του νερού με το... σταγονόμετρο ή σε πλήρη διακοπή της υδροδότησης σε περιοχές της Βιάννου.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια