Ειδήσεις

"Χτύπησε" 2 μηχανές, 4 αυτοκίνητα και "λύγισε" δέντρο!

Τον μπελά τους έχουν βρει οι κάτοικοι της Ούλωφ Πάλμε που βλέπουν το ένα μετά το άλλο τροχαίο στην περιοχή. Στο πιο πρόσφατο, οδηγός παρέσυρε 2 μηχανές και 4 ΙΧ

Οργισμένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι της Ούλωφ Πάλμε στο Ηράκλειο που βλέπουν να εκτυλίσσονται επανειλημμένα μπροστά στα μάτια τους τροχαία ατυχήματα, να κινδυνεύει η ζωή ακόμα και μικρών παιδιών στην περιοχή που διασχίζουν το δρόμο και συχνά βρίσκουν τα αυτοκίνητά τους τρακαρισμένα! Το «ποτήρι ξεχείλισε» με το τελευταίο  τροχαίο που σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα, ξημερώματα Κυριακής.

Όπου περιγράφει ο  αναγνώστης του neakriti.gr  Μάνος Χαλκιαδάκης «τζιπ που διέσχισε τον κεντρικό δρόμο με κατεύθυνση την πλατεία Σινάνη, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με σταθμευμένα οχήματα, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές.

Γύρω στις έξι το πρωί της Κυριακής, 17 Ιουλίου, οι κάτοικοι της περιοχής ξύπνησαν από ένα μεγάλο θόρυβο και κάποιοι από αυτούς - ανάμεσά τους κι εγώ - είδαν το όχημά τους τρακαρισμένο από το συγκεκριμένο τζιπ. Ο απολογισμός της ξέφρενης πορείας του οχήματος ήταν να συγκρουστεί με τα ακόλουθα σταθμευμένα οχήματα: δύο μηχανές και τέσσερα αυτοκίνητα, προξενώντας στα περισσότερα σοβαρές ζημιές. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που το τζιπ παρέσυρε το ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, το μετακίνησε στο πεζοδρόμιο και λύγισε ένα από τα δέντρα που έχει φυτέψει ο Δήμος κατά μήκος του πεζοδρομίου!».

Ζητούν «σαμαράκια»

Ο αναγνώστης μάλιστα εμφανίζεται εξοργισμένος αφού σημασία όπου λέει δεν έχει η αιτία του κακού ,αλλά ότι την επόμενη φορά μπορεί να θρηνήσουμε θύματα. Όπως σημειώνει «Το ευτύχημα ήταν ότι δεν είχαμε κανένα θύμα. Αν το ατύχημα γινόταν 1-2 ώρες αργότερα, μπορεί να μιλούσαμε για νεκρούς σε έναν πολυσύχναστο δρόμο του Ηρακλείου, κοντά σε σχολικό συγκρότημα (Γυμνάσιο και Λύκειο) και γι' αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξουν μειωτές ταχύτητας (σαμαράκια), κατάλληλη σήμανση που να προσδιορίζει το όριο της ταχύτητας, διαβάσεις πεζών κατά μήκος του δρόμου, και κάθε αναγκαία παρέμβαση της Πολιτείας, προτού θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα».

Μάλιστα στην περίπτωση του οδηγού που παρέσυρε τα οχήματα -σύμφωνα πάντα με τους ιδιοκτήτες των ΙΧ- δεν αντέδρασε και δεν είπε το παραμικρό για το συμβάν με αποτέλεσμα να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο θυμό. Ο μεγαλύτερος φόβος όλων όμως είναι μήπως επαναληφτεί το φαινόμενο.

Σχόλια