Ειδήσεις

Κότινος από τις Βούβες στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Από τη μνημειακή ελιά των Χανίων, στις Βούβες, κόπηκε κότινος, κλαδί ελιάς, που θα συνοδεύσει την αποστολή των αθλητών της χώρας μας στη Βραζιλία και το Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Με μια σεμνή τελετή, βασισμένη στο αρχαιοελληνικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε η κοπή κότινου από την περίφημη μνημειακή ελιά των Βουβών, στα Χανιά. Ο κότινος θα συνοδεύσει σε λίγες ημέρες τη σημαία της χώρας μας, κατά την είσοδο της ελληνικής αποστολής η οποία - ως είθισται, από το 1896 - θα εισέλθει πρώτη στο Στάδιο Μαρακανά του Ρίο Ντε Τζανέιρο, κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας.

Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή, περιελάμβανε την κοπή του κλαδιού της ελιάς από το Χορευτικό-Αθλητικό Σύλλογο "Πελασγοί", καθώς και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας, της Βραζιλίας, αλλά και του Ολυμπιακού Ύμνου.

Στην τελετή, απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Πλατανιά Χανίων κ. Μαλανδράκης, ο οποίος τόνισε ότι «οι Βούβες στέλνουν μήνυμα ειρήνης σε όλον τον κόσμο, με το ιερό αυτό σύμβολο της ελιάς που θα κρατούν οι Έλληνες αθλητές μας, συνοδεύοντας την ελληνική σημαία, όταν θα εισέρχονται, τιμητικά, ως πρώτη εθνική αποστολή στο Στάδιο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο, κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων. Μήνυμα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις σημερινές έντονα ταραγμένες εποχές».

«Η συμμετοχή του Δήμου Πλατανιά σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τέταρτη συνεχόμενη φορά με αυτόν το συμβολικό τρόπο αποτελεί μια ευκαιρία προβολής του πολιτισμού μας και του τόπου μας σε παγκόσμιο επίπεδο», συμπλήρωσε ο κ. Μαλανδράκης.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιάς, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Βουβών, έδωσαν το "παρών" ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σημαντηράκης και πλήθος ακόμη τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων, αλλά και απλού κόσμου που παρακολούθησε με συγκίνηση την τελετή.

φωτογραφία: altsantiri.gr

Σχόλια