Ειδήσεις

Σε "Βενετία" μετατράπηκε συνοικία στο Ηράκλειο λόγω...αγωγού

Έσπασε παλιός αγωγός και χάθηκαν τεράστιες ποσότητες νερού, φόβοι να μείνουν από νερό διάφορες περιοχές του Ηρακλείου.

Τι και αν διανύουμε καλοκαίρι. Οι κάτοικοι μιας συνοικίας στο Ηράκλειο χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους μέχρι και γαλότσες. Μπορεί να μην υπάρχουν ισχυρές βροχές που να έχουν μετατρέψει σε λίμνη την περιοχή τους ,ωστόσο η εικόνα αυτή υφίσταται εξαιτίας σοβαρού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με αγωγό της ΔΕΥΑΗ που έχει σπάσει σε δυο με τρία σημεία μεταξύ των οδών Κίμωνος και Μελετίου Πηγά που οδηγεί στη Λ.Παπαναστασίου από την πλευρά της Λεωφόρου Κνωσού.

Σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των κατοίκων: "Από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου λες και έχουν ανοίξει οι ουρανοί. Σε τρία σημεία έχει προκληθεί τεράστια διαρροή με αποτέλεσμα να έχουν πάει στράφι ανυπολόγιστες ποσότητες νερού. Έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι και εμείς για να διασχίσουμε το δρόμο πρέπει να κυκλοφορήσουμε με γαλότσες , Η μητέρα μου για παράδειγμά περπατάει κρατώντας και ένα επιπλέον ζευγάρι παπούτσια στο χέρι για να αλλάξει μετά."

"Πήραμε τηλέφωνο στη ΔΕΥΑΗ και μας έκλεισαν το νερό με αποτέλεσμα από χθες να μην τρέχει νερό από τις βρύσες. Ωστόσο και πάλι το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται .Όλο το Ηράκλειο θα στερέψει με τόσα νερά που έχουν φύγει. Αρκεί να σας αναφέρω ότι από τον δρόμο τα διερχόμενα αυτοκίνητα πετάνε τα νερά στα ισόγεια των σπιτιών. Η κατάσταση είναι αφόρητη ," λέει στο neakriti.gr μια άλλη δημότης κάτοικος της περιοχής.

Το πρόβλημα θα λυθεί σίγουρα αύριο ,διαβεβαιώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκος Φακουρέλης που μιλώντας στο neakriti.gr εξήγησε αναλυτικά το τι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή.

"Από χθες το πρωί υπάρχει το πρόβλημα  αλλά δεν υφίσταται πλέον σε τόσο  μεγάλο βαθμό καθώς το δίκτυο έχει αδειάσει. Είναι παλιά δίκτυα ύδρευσης που δεν έχουν αλλαχτεί και λόγω της φθοράς και της μεγαλύτερης πίεσης που υφίστανται, δεν άντεξαν και έσπασαν. Αν και κόψαμε χθες το νερό δεν μπορέσαμε να αποκλείσουμε τη διαρροή γρήγορα.  Αν δεν αδειάσει το δίκτυο της υπόγειας ύδρευσης ,που είναι το χαμηλότερο σημείο της περιοχής που υδρεύεται από μια συγκεκριμένη δεξαμενή (Δ4 )και η οποία τροφοδοτεί Ατσαλένιο, Μασταμπά ,Θέρισσο και κάποια σπίτια της Παπαναστασίου δεν μπορούμε να επέμβουμε. Ενώ να προσθέσω ότι υπάρχει περίπτωση να μείνουν χωρίς νερό για κάποιες ώρες και οι παραπάνω περιοχές εξαιτίας της ζημιάς που έχει προκληθεί."

Μάλιστα ο κ. Φακουρέλης εξηγεί ότι δεν υπάρχει προσωπικό αρκετό κυρίως τα Σαββατοκύριακα για να σπεύσει να επισκευάσει τη βλάβη. Ένα συνεργείο έχει βάρδια το Σάββατο το οποίο και έφτιαξε μια εξίσου σοβαρή βλάβη στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών στο Μπεντεβή και ως εκ τούτου δεν πρόλαβε να πάει και στην περιοχή Περτσελάκη.

"Εκεί όπου υπάρχει ένας πληγωμένος αγωγός. Ζητώ την κατανόηση των κατοίκων και τους διαβεβαιώνω ότι αύριο το πρωί θα αποκατασταθεί η βλάβη με την παρουσία συνεργείου και κατά το μεσημεράκι θα ξαναμπεί και πάλι σε λειτουργία το δίκτυο με αποτέλεσμα να τρέξει και πάλι νερό από τις βρύσες τους και με τη βλάβη βέβαια να έχει αποκατασταθεί. Είναι ατυχής στιγμή που έτυχε Σαββατοκύριακο. Έχει ξαναγίνει στη συγκεκριμένη περιοχή πρόβλημα και μάλιστα προ μηνών."

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Φωτογραφία αρχείου

Σχόλια