Ειδήσεις

Έρχονται 39άρια στην Κρήτη, περιοχές που θα θυμίζουν καμίνι

Στο "κόκκινο" θα βρέθουν περιοχές της ενδοχώρας και κυρίως της Μεσαράς με καυτές αέριες μάζες να δυσκολεύουν την ζωή των κατοίκων

Ανεβαίνει ο υδράργυρος σταδιακά από σήμερα στην Κρήτη ,χωρίς να μας εγκαταλείπει το βοριαδάκι .Με τις θερμοκρασίες ωστόσο αύριο και κυρίως στο Νότο του νομού Ηρακλείου να αγγίζουν σχεδόν τους 40 βαθμούς κελσίου.

Είναι χαρακτηριστικά σύμφωνα και με το meteo.gr τα στοιχεία που αφορούν για παράδειγμα το Τυμπάκι της Μεσαρας όπου αύριο θα ζήσει μία αρκετά ζεστή ημέρα με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 39 βαθμούς κελσίου ενώ και τις επόμενες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από τους 36-37 βαθμούς.

Παρόμοιο σκηνικό και στις Μοίρες όπου όπου η θερμοκρασία θα φθάσει αύριο τους 38 βαθμούς κελσίου ενώ ανάλογη εικόνα θα εμφανίσει και η Ιεράπετρα με θερμοκρασία όχι κάτω από τους 37 βαθμούς κελσίου.

Κατά τα άλλα το βοριαδάκι που πνέει τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη θα εξακολουθήσει να προσφέρει ανάσες δροσιάς με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να κινούνται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα στις μεγάλες πόλεις κυρίως και όσες βρίσκονται σε παραλιακά μέτωπα, φθάνοντας αλλά δίχως να ξεπερνούν τους 30-31 βαθμούς κελσίου.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια