Ειδήσεις

Ανοίγει τις πύλες του το Μοναστήρι της Γκουβερνιώτισσας

Μετά από έναν αιώνα εγκατάλειψης αποκτά και πάλι ζωή

Ανακαινισμένο και συντηρημένο, ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο κοινό το μοναστηριακό συγκρότημα της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας στις Ποταμιές του Δήμου Χερσονήσου.

Μετά από έναν αιώνα εγκατάλειψης, αποκτά και πάλι ζωή. Το κοινό θα μπορεί πλέον να θαυμάσει από κοντά τις σπάνιες τοιχογραφίες του 14ου αιώνα, που κοσμούν το εσωτερικό του ναού, αλλά και την Έκθεση Εκκλησιαστικών Κειμηλίων.

Η Έκθεση δημιουργήθηκε στα κτήρια της Μονής και φιλοξενεί τα τέμπλα της Γκουβερνιώτισσας, σημαντικά κειμήλια, αντίγραφα των εικόνων της Γκουβερνιώτισσας, άμφια κ.ά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος.

Με τη λειτουργία του χώρου παίρνει σάρκα και οστά το όραμα των εθελοντών που πριν από έξι χρόνια ίδρυσαν τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης "Η Γκουβερνιώτισσα", με στόχο να διασωθεί ο ιερός και ιστορικός χώρος της Μονής και να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πολιτιστικό φάρο της ευρύτερης περιοχής.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια