default-image

Η Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών κατά του δημάρχου

Απόψεις
Η Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών κατά του δημάρχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προ ολίγων ημερών στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου γίναμε..."Μάρτυρες" του πρώτου Απολογισμού του δημάρχου Χερσονήσου για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής κατά  το χρονικό διάστημα από την ανάληψη της θητείας της το Σεπτέμβριο του 2014 έως και τον Μάιο του 2016.

Του Γιάννη Σέγκου*

Ενός απολογισμού - απολογίας, μιας Δημοτικής Αρχής που χειρίστηκε ως τώρα τις τοπικές υποθέσεις με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, συμβάλλοντας καθημερινά με τις ενέργειες αλλά και τις παραλείψεις της  στην υποβάθμιση τόσο της καθημερινότητας του Δημότη αλλά και του ίδιου του Δήμου Χερσονήσου.

Μιας Δημοτικής Αρχής που έχει πλέον περιοριστεί στην "διαχείριση" του Δήμου, που καμία σχέση δεν έχει με την οραματική προσέγγιση ανάπτυξης που επιβάλλεται να έχει ένας Δήμος - ναυαρχίδα, όπως ήταν και θέλουμε να ξαναγίνει,  του τουρισμού  στην Πατρίδα μας. Η Δημοτική μας Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος έχει τέτοια αντίληψη και "όραμα" για την πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου, που σχεδόν τον πρώτο ενάμισι χρόνο της θητείας τους ασχολήθηκαν με τα...σκουπίδια, "πολεμώντας" απεγνωσμένα να επιλέξουν εργολάβο-εργολάβους για τις υπηρεσίες καθαριότητας. Εκεί "χάθηκε το παιχνίδι", καταδεικνύοντας με γλαφυρό τρόπο ότι η Δημοτική Αρχή της Χερσονήσου δεν είναι προσανατολισμένη στην επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και των Δημοτών μας.  Τα ανωτέρω, κατά τον γράφοντα, ήταν και είναι πέρα για πέρα αναμενόμενα και απολύτως λογικά να συμβούν.

Αυτό συνέβη καθώς στις τελευταίες εκλογές στο Δήμο μας, δεν συνενώθηκαν δυνάμεις, ιδέες και παρακαταθήκες για το καλό του τόπου αλλά συνενώθηκαν μικροσυμφέροντα και προσωπικές επιδιώξεις.  Έτσι, πρώην Αντιδήμαρχος επί της προηγούμενης δημοτικής θητείας….. παραιτήθηκε 8 μήνες προ των εκλογών από την θέση του, δήλωσε την υποψηφιότητά του ως  υποψήφιος Δήμαρχος Χερσονήσου, κατακεραύνωσε  στην επιστολή παραίτησής του μεταξύ άλλων και τον τότε συνάδελφό του Αντιδήμαρχο για να... "κατέβει" τελικά μ΄ αυτόν ως επικεφαλή στις εκλογές!

Παράλληλα, και για το ….. καλό του τόπου και τρίτος Υποψήφιος Δήμαρχος συντάχθηκε με το συνδυασμό "Νέα  Πορεία" του νυν Δημάρχου Χερσονήσου, ο οποίος και του έδωσε την πρωτιά για να… αποπεμφθεί από τον Δήμαρχο πριν κλείσει χρόνο η Δημοτική Αρχή! Απόλυτα αναμενόμενη πορεία καθώς κατά τα μέχρι τώρα γεγονότα, τα συμφέροντα ενός εκάστου αυτών ήταν ισχυρότερα από τα κοινά συμφέροντα που έπρεπε να τους ενώνουν για το καλό του τόπου.

Το ερώτημα που γεννάται είναι απλό και ρητορικό: μπορεί ο Δήμος Χερσονήσου να πορευτεί με την ανωτέρω λογική  της "διαχείρισης"; Προφανώς και ΟΧΙ! Μια Δημοτική Αρχή λοιπόν, της οποίας ο επικεφαλής αλλά και βασικοί αντιδήμαρχοι υπηρετούσαν και την προηγούμενη δημοτική περίοδο, που πορεύεται στο σήμερα χωρίς να έχει οραματιστεί που θέλει να οδεύσει τον τόπο, χωρίς να έχει θέσει στόχους μακροπρόθεσμους των οποίων να σχεδιάζει την πραγματοποίηση αλλά και βραχυπρόθεσμους τους οποίους σταδιακά να υλοποιεί, είναι καταδικασμένη στην σημερινή δίχως πυξίδα και προορισμό πορεία, δίχως αρχή, μέση και τέλος!

Πραγματικά ο Δήμος Χερσονήσου χρειάζεται μια νέα πορεία, όχι όμως ψευδεπίγραφη όπως αποδεικνύεται αυτή που τώρα διάγουμε. Απαιτείται μια πορεία με όραμα, σχεδιασμό, διεκδίκηση, ιεράρχηση προβλημάτων και αναγκών, αλλά και αγώνα για την ισόρροπη και δίκαιη εξυπηρέτηση όλων των Δημοτών και όχι μόνο μικρής μερίδας αυτών, επί τη βάση μιας συνολικής αναπτυξιακής πορεία του Δήμου μας. Μόνο έτσι ο τόπος μας θα αλλάξει πορεία και θα καταστήσει ξανά τον πολίτη ενεργό και συμμέτοχο στην επίλυση των προβλημάτων αλλά και αποδέκτη της ανάπτυξης.

*Ο Γιάννης Σέγκος είναι δημοτικός σύμβουλος Χερσονήσου και επικεφαλής της Σύμπραξης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Χερσονήσου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News