Ειδήσεις

Από Δευτέρα ιδιωτική εταιρεία θα "κόβει" το νερό

Για πρώτη φορά στα χρονικά, η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης - άρδευσης Ηρακλείου, αποκαλύπτει ότι αναθέτει το έργο της αφαίρεσης υδρομέτρων σε εξωτερικό ιδιωτικό συνεργείο κατόπιν σχετικού διαγωνισμού, το οποίο θα αναλάβει ενεργό ρόλο από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ή πληρώνετε ή σας …αφαιρούμε τα υδρόμετρα.Αυτό το μήνυμα θα λάβουν αυτοπροσώπως οι κακοπληρωτές δημότες και επιχειρηματίες που οφείλουν υπέρογκα ποσά προς την ΔΕΥΑΗ, από Ιδιωτικό συνεργείο που αναλαμβάνει δράση από την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως αποκαλύπτει ο οικονομικός διευθυντής της δημοτικής επιχείρησης, το καμπανάκι του κινδύνου χτυπά για 7.000 υδρόμετρα.

 Λόγω της έλλειψης προσωπικού και με φόντο τις τεράστιες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΥΑΗ οι οποίες αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ, η δημοτική επιχείρηση καταφεύγει για πρώτη φορά στη λύση ιδιωτικού συνεργείου για την αφαίρεση υδρομέτρων.

Μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, έγινε σχετικός διαγωνισμός και υπεγράφη σύμβαση ύψους 55.855 ευρώ, με το ιδιωτικό συνεργείο το οποίο θα καθοδηγείται από την ΔΕΥΑΗ, να αναλαμβάνει συγκεκριμένες υποχρεώσεις όπως ελέγχους, ειδοποιήσεις, διακοπές και επανασυνδέσεις .

Στις υποχρεώσεις του συνεργείου περιλαμβάνονται:

6.000 έλεγχοι

7.000 ειδοποιήσεις

4.500 διακοπές υδροδότησης

3.500 επανασυνδέσεις

Εντωμεταξύ, εξαιτίας της ανομβρίας, η στάθμη του νερού στο Φράγμα Αποσελέμη έχει κατέβει αισθητά και όπως υπολογίζεται μέχρι τον Οκτώβριο από 10 εκατομμύρια κυβικά, θα ανέλθει στα 6 εκατομμύρια κυβικά νερό.

Ενώ στη περίπτωση που συνεχιστούν οι καλές καιρικές συνθήκες μέχρι το Γενάρη, πιθανότατα να ληφθούν μέτρα για τη μείωση των ποσοτήτων παροχής νερού.

Το ζήτημα παρακολουθεί στενά η ΔΕΥΑΗ η οποία εξετάζει πιθανές λύσεις όπως το αφαλατωμένο νερό από τον Αλμυρό Ποταμό.

Και στο Φράγμα Βαλσαμιώτη, οι ποσότητες έχουν μειωθεί.  Από 6 εκατομμύρια κυβικά νερό, πέρυσι, κατέβηκε στο 1 εκατομμύριο. 

Όσο για το νερό της λίμνης Αγιάς, οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές, με το πρόβλημα ωστόσο να αποδίδεται σε διαρροή.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Σχόλια