default-image

Σε αστικά και όχι ειδικά δικαστήρια οι πραξικοπηματίες

Κόσμος
Σε αστικά και όχι ειδικά δικαστήρια οι πραξικοπηματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας είπε ότι δεν χρειάζεται να στηθεί ειδικό δικαστήριο για τη δίκη των χιλιάδων ατόμων που κατηγορούνται για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και σημείωσε ότι οι δίκες θα λάβουν χώρα σε αστικά δικαστήρια στην περιοχή Σινκάν της Άγκυρας.

«Αυτή τη στιγμή, δεν είναι απαραίτητο ένα ειδικό δικαστήριο. Είναι γνωστό ποια δικαστήρια θα δικάσουν αυτούς που σχεδίασαν το πραξικόπημα γιατί έχει επιτευχθεί ένα επίπεδο εξειδίκευσης» είπε ο Μπεκίρ Μποζντάγκ σε συνέντευξή του στο CNN Turk.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μην δοθούν επιπλέον καθήκοντα σε αυτά τα δικαστήρια, προκειμένου να ασχοληθούν με τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Ο Μποζντάγκ πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί μία μεγάλη αίθουσα δικαστηρίου για τη διεξαγωγή της δίκης.

«Δεν γίνεται νομικές υποθέσεις με τόσους πολλούς κατηγορούμενους να πραγματοποιηθούν σε δικαστήρια στην Άγκυρα. Χρειάζεται ένας χώρος για τους κατηγορούμενους, τους δικηγόρους τους, τους παρατηρητές και τους συγγενείς (των κατηγορουμένων). Όπως είναι φυσικό χρειαζόμαστε έναν μεγάλο χώρο» τόνισε.

Σημείωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα για την εξεύρεση αυτού του χώρου και σημείωσε ότι θα είναι εντός της περιοχής Σινκάν στην Άγκυρα.

Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι η νομική διαδικασία θα «διαχωρίσει τους ένοχους από τους αθώους».

Νωρίτερα, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως ο κίνδυνος για ένα δεύτερο πραξικόπημα δεν έχει εκλείψει, αλλά είπε πως η κυβέρνηση και οι άλλοι θεσμοί «έχουν τον έλεγχο της κατάστασης».

Ο Γιλντιρίμ κάλεσε τους Τούρκους να παραμείνουν ήρεμοι και ισχυρίστηκε πως η ζωή έχει επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό.

«Ο κίνδυνος δεν έχει τελειώσει αλλά οι πολίτες μας δεν πρέπει να ανησυχούν» δήλωσε ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως οι θεσμοί της Τουρκίας καθοδηγούνται από το κράτος δικαίου, και όχι από οποιαδήποτε επιθυμία για εκδίκηση, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News