Ειδήσεις

Μονόφθαλμο αιλουροειδές, ο "φύλακας" του Πολιτιστικού

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, έχει αναλάβει να φυλάει ένα αιλουροειδές που αποτελεί ατραξιόν για επισκέπτες και περαστικούς.

Σαν άλλος Γρύπας που είναι και το σύμβολο της πόλης του Ηρακλείου, ένα λευκό με μαύρες ρίγες αιλουροειδές αποτελεί τον φύλακα της εισόδου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.

Από την γωνία της Λεωφόρου Πλαστήρα δεν είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτο, όμως αν προσπαθήσει κάποιος να εισέλθει στο κτιριακό συγκρότημα με το βιομηχανικό στυλ, το βλέπει ευθύς μπροστά του.

Αρκετοί ήταν αυτοί που προσπαθώντας να βρουν την είσοδο για το Πολιτιστικό μετά το υπόγειο πάρκινγκ, ξαφνιάστηκαν στη θέα του λούτρινου ζώου, που ενδεχομένως κάποιος λιλιπούτειος της περιοχής άφησε στο σημείο.

Στη θέα ενός αιλουροειδούς -ακόμα και λούτρινου- πολλοί σχολίασαν χαριτολογώντας, πως είναι και ένα είδος άτυπου φύλακα, απωθώντας τους ανεπιθύμητους.

Ομολογουμένως, το λευκό τιγράκι θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί και τη μασκότ του συνεδριακού κέντρου, αφού "σπάει" την κυρίαρχη μονοτονία του μετάλλου με το μπετόν και μεταφέρει έναν τροπικό αέρα στους επισκέπτες.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια