default-image

Συγκινούν τα προσφυγόπουλα με τα Pokemon

Ελλάδα
Συγκινούν τα προσφυγόπουλα με τα Pokemon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το μήνυμα "Είμαι εδώ, έλα να με σώσεις", μικρά παιδιά από τη Συρία ποζάρουν κρατώντας στα χέρια τους εικόνες με χαρακτήρες του Pokemon. Οι εικόνες αυτές, που αναγράφεται το όνομά του κάθε παιδιού, σε αρκετές περιπτώσεις και η πόλη διαμονής του, τις τελευταίες ώρες κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Σε αυτές αναγράφεται το όνομα τους, σε αρκετές περιπτώσεις και η πόλη διαμονής τους, αλλά και το μήνυμα «Είμαι εδώ, έλα να με σώσεις». «Είμαι ο Καφρ Ναμπλ από τα προάστια της Ιντλίμπ, έλα να με σώσεις», γράφει η εικόνα που κρατάει ένα από τα παιδιά, ενώ άλλη σημειώνει: «Είμαι ο Καφρ Ζετά, σώστε με».

Τις φωτογραφίες διακίνησε το γραφείο τύπου των Επαναστατικών Δυνάμεων της Συρίας, μία κίνηση που εργάζεται προκειμένου να διαδώσει τα μηνύματα των Σύρων που είναι ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ αλ -Άσαντ.

Μιλώντας στον Independent εκπρόσωπος της οργάνωσης εξήγησε ότι η ευρεία κάλυψη που παρέχουν τα διεθνή Μέσα σε ό,τι έχει να κάνει με το Pokemon Go τους έδωσε την ιδέα να το χρησιμοποιήσουν για να στρέψουν την προσοχή του κόσμου στο λαό της Συρίας και τα δεινά που υφίσταται από τις πολιορκίες και τους βομβαρδισμούς του Άσαντ.

«Θέλουμε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και να επιστήσουμε την προσοχή στα δεινά των παιδιών της Συρίας στις πολιορκημένες περιοχές και στα δεινά του συριακού λαού που δέχεται επιθέσεις και σκοτώνεται από το καθεστώς Άσαντ και τους συμμάχους του», ανέφερε.

Οι εν λόγω φωτογραφίες, σύμφωνα με το iefimerida.gr, έχουν μοιραστεί περισσότερες από 21.500 φορές με τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να εκφράζουν τη συμπαράστασή του για τα παιδιά της Συρίας. Στο Twitter μάλιστα, χρήστης έκανε λόγο για ένα παιχνίδι Pokemon που δεν έχεις ξαναδεί.

Όπως σημειώνει πάντως το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, από τη στιγμή που το παιχνίδι έγινε διάσημο, πολλοί εξέφρασαν την αγανάκτησή τους επειδή άρχισε να δίνεται λιγότερη προσοχή στα ζητήματα της Συρίας.

Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης για τη Συρία, μία οργάνωση με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο που παρέχει πολιτική αλληλεγγύη στη συριακή επανάσταση έγραψε: «Οι Σύροι έχουν πιο πιεστικά προβλήματα από το να πιάσουν Pokemon. Αν μόνο η επαυξημένη πραγματικότητα μπορούσε να σώσει ζωές στη Συρία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη Unicef 35.000 παιδιά ζουν εγκλωβισμένα στην πόλη Μανμπιζ και γύρω από αυτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News