Ειδήσεις

Έκοψαν το "φονικό" δέντρο μετά το δημοσίευμα

Συνεργείο του Δήμου Ηρακλείου καθάρισε την περιοχή, κλαδεύοντας τα δένδρο και δίνοντας τέλος στους κινδύνους πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος σε εκείνον το δρόμο

Ελάχιστες ώρες από την ανάδειξη του θέματος από το neakriti.gr,  για το δέντρο παγίδα  που κρύβει την άκρως επικίνδυνη στροφή  στην γέφυρα της Παπαναστασίου στην κάθοδο για την Λ. Κνωσσού απαγορεύοντας την ορατότητα στους διερχόμενους οδηγούς αλλά και πεζούς, υπήρξε αντίδραση από την δημοτική αρχή Ηρακλείου.

Μία εντελώς διαφορετική εικόνα παρουσιάζει πλέον  το συγκεκριμένο σημείο με το δένδρο να έχει πλέον καθαριστεί , δίνοντας και  την απαραίτητη ορατότητα που χρειάζονται οι οδηγοι για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Συνεργείο καθαριότητας μετά από εντολή που έδωσε του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Χάρη Μαμουλάκη έσπευσε στο σημείο όπου και βρίσκεται η  στροφή που θα μπορούσε να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα ανά πάσα ώρα και στιγμή  σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του Ηρακλείου.

Η φωτογραφία είναι από το χθεσινό θέμα του neakriti.gr που δείχνει το πως ήταν το δέδνρο πριν την παρέμβαση της δημοτικής αρχής.

Το συνεργείο καθάρισε την περιοχή, κλαδεύοντας τα δέντρο και δίνοντας έτσι και ένα τέλος στους σοβαρότατους κινδύνους πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος σε εκείνον το δρόμο

Μιλώντας στο neakriti.gr ο αρμόδιος αντίδημαρχος υποστήριξε: "Σε συνέχεια του σχετικού σας ρεπορτάζ και για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχει ήδη γίνει η αποκατάσταση του χώρου από την υπηρεσία Πρασίνου, στελέχη της οποία πήγαν καθάρισαν, κλάδεψαν, κλπ. τα φυτά."

Να σημειωθεί ότι πριν τις σημερινές ενέργειες από τη δημοτική αρχή  τα φύλλα του δέντρου είχαν καταλάβει μεγάλο μέρος στον παράδρομο ενώ αρκετοί ήταν και οι πολίτες που είχαν εκφράσει τα παράπονά τους στο neakriti.gr, αφού οδηγώντας τα οχήματά τους έρχονταν συχνά αντιμέτωποι με πεζούς που τους έβλεπαν ξαφνικά μπροστά τους.

"Παράλληλα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι παρεμβάσεις μας στον τομέα αυτό συνεχίζονται σε ολόκληρο τον Δήμο Ηρακλείου, με στόχο την βελτίωση της εικόνας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας. Οι εικόνες ήδη από τα κεντρικά σημεία, τους κόμβους και τις οδικές αρτηρίες του Ηρακλείου, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Η προσπάθεια φυσικά συνεχίζεται και παρά τα γνωστά προβλήματα υποστελέχωσης και έλλειψης πόρων που αντιμετωπίζουμε, το τελικό αποτέλεσμα νομίζω ότι ικανοποιεί του συμπολίτες μας," πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Μαμουλάκης.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη - Victor Κουμαντάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης - Elidon Frangu

Σχόλια