default-image

Ξεκινούν ξανά οι πτήσεις Ρωσία - Τουρκία

Κόσμος
Ξεκινούν ξανά οι πτήσεις Ρωσία - Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία ήρε σήμερα την απαγόρευση που είχε επιβάλει στους ρώσους πολίτες να μεταβαίνουν αεροπορικώς στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή και η εταιρία Aeroflot ανακοίνωσε αμέσως την επανάληψη των πτήσεών της.

«Από τις 22 Ιουλίου, όλες οι τακτικές πτήσεις προς την Τουρκία από τη ρωσική επικράτεια αποκαθίστανται», ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Η απόφαση ανακοινώθηκε αφού οι τουρκικές αρχές διαβεβαίωσαν «πως έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ρώσων πολιτών», που ταξιδεύουν στη χώρα.

Η ρωσική αεροπορική εταιρία Aeroflot επιβεβαίωσε ότι θα επαναλάβει τις πτήσεις της προς την Τουρκία από τις 00:000 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Στις αρχές Ιουλίου, η Ρωσία είχε άρει τους περιορισμούς που είχε επιβάλει στα οργανωμένα ταξίδια προς την Τουρκία έπειτα από τη συγγνώμη που ζήτησε ο Ερντογάν για την κατάρριψη, πέρυσι, ενός ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει σοβαρή διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News