default-image

Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης ευχαριστεί για τη συμβολή στη Σύνοδο

Κρήτη
Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης ευχαριστεί για τη συμβολή στη Σύνοδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευχαριστήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και αναμνηστικά δώρα από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, παρέδωσαν  χθες, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόδρομος Ξενάκης, παρουσία του δημάρχου Μαλεβιζίου κ. Κώστα Μαμουλάκη.

Μετά το τέλος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης θέλοντας να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου και όλους τους συνεργάτες του, πολιτικό και διοικητικό προσωπικό για την άριστη συνεργασία τους στο θέμα της προετοιμασίας και της διεξαγωγής της Συνόδου, προσέφερε στο Δήμαρχο αναμνηστικά επετειακά δώρα και την επιστολή του Αρχιεπισκόπου.

Μεταξύ των αναμνηστικών περιλαμβάνεται και η εικόνα που αναπαριστά την παράδοση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Τίτου, πρώτου Επισκόπου Κρήτης από την Καθολική εκκλησία προς τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο, με την συμπλήρωση 50 ετών από το σημαντικό αυτό γεγονός για την Κρήτη. Η συγκεκριμένη παράσταση βρίσκεται εντός του Παρεκκλησίου του Αγίου Ανδρέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και η οποία είναι έργο του γνωστού Κρητικού ζωγράφου Δημητρίου Σαριδάκη.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους Ιερείς τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου θα συνεχίσει την συνεργασία της με την Εκκλησία της Κρήτης σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News