Ειδήσεις

40 ημέρες από τον θάνατο του Μανόλη Μιχαλοδημητράκη

40 ημέρες συμπληρώνονται από τον θάνατο του διακεκριμένου ιατροδικαστή Μανόλη Μιχαλοδημητράκη που υπηρέτησε την επιστήμη του, την τοπική κοινωνία και τη διεθνή ιατροδικαστική κοινότητα και υπήρξε επικεφαλής του εργαστηρίου ιατροδικαστικής του ΠΑΓΝΗ από το 1989 ενώ ήταν και καθηγητής ιατροδικαστικής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Κρήτης.

Την ερχόμενη Κυριακή στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά θα τελεστεί μνημόσυνο στη μνήμη του εκλιπόντος καθηγητή ιατροδικαστικής που άφησε την τελευταία του πνοή περιστοιχισμένος από την οικογένεια και τα αγαπημένα του πρόσωπα τα ξημερώματα του Σαββάτου της 18ης  Ιουνίου υποκύπτοντας μετά από πολύχρονη μάχη.

Μία είδηση που σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Κρήτης και όχι μόνο καθώς ο Μανόλης Μιχαλοδημητρήακης ήταν ένας εξαιρετικός επιστήμονας και με το θάνατό του, έκλεισε και μια ολόκληρη εποχή που φέρει το δικό του όνομα αρχής γενομένης το 1989, όταν ανέλαβε το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του ΠΑΓΝΗ, και τελείωσε τη στιγμή που ο ίδιος πια έχασε τη μάχη για τη ζωή, που αρκετά χρόνια έδινε, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα με την υγεία του.

Η πορεία του εκλιπόντος

Το 2014 ψηφίστηκε ομόφωνα ως επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, της οποίας υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος.

"Υπάρχει η ανάγκη αναβάθμισης της ειδικότητας του Ιατροδικαστή μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και η αξιολόγηση του προσωπικού και των εγκαταστάσεων κατά τα διεθνή πρότυπα, κάτι που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί στην Κρήτη. Προς αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζεται και η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία κάνοντας μια μεγάλη στροφή προς τη νέα γενιά» είχε επισημάνει ο αείμνηστος καθηγητής Μιχαλοδημητράκης παραδίδοντας τη σκυτάλη εμπράκτως στη νέα γενιά."

Σχόλια