Ειδήσεις

Ρώσος κινηματογραφιστής τράβηξε μια Κρήτη από όνειρο (video)

Ο Alex Soloviev παρουσιάζει το φανταστικό ταξίδι! Ένα ταξίδι που δείχνει την Κρήτη με τρόπο ονειρεμένα διαφορετικό!

Όσα video και αν υπάρξουν για την Κρήτη , το νησί πάντα θα έχει να προσφέρει απλόχερα εικόνες θησαυρούς για να θαυμάσει ο επισκέπτης αλλά και ο ντόπιος κάτοικος του.

Εικόνες που μυρίζουν θάλασσα αλάτι βουνό εξοχή ανεμελιά εξοχή αλλά και εικόνες με τι οποίες η Κρήτη αναπόφευκτα έχει συνδεθεί όπως τα ατυχήματα στους δρόμους της.

Αυτήν την φορά τη σκυτάλη στην καταγραφή ενός μοναδικού οδοιπορικού σε μία διαφορετική Κρήτη από εκείνη που έχουμε συνηθίσει με τις όχι  συνηθισμένες τουριστικές εικόνες θέλησε να δείξει ο Ρώσος freelance κινηματογραφιστής Alex Soloviev, που είναι γνωστός για τα παράξενα κι εντυπωσιακά ταξιδιωτικά βίντεο του.

Κάποιες φορές ταξιδεύει σε μέρη μακρινά ειδικά για να τα κινηματογραφήσει, ενώ άλλες φορές βρίσκεται κάπου για διακοπές όπως στην περίπτωση της Κρήτης και αποφασίζει να γυρίσει ένα βίντεο για δική του απόλαυση. «Ήταν η δεύτερή μου φορά στην Κρήτη», μας λέει. «Συμπάθησα τους ανθρώπους απ' την πρώτη φορά - είναι φιλικοί κι ευγενικοί. Τα χρώματα -απέραντο γαλάζιο και πράσινο και κίτρινο- με έκαναν να ξανάρθω και να τραβήξω σκηνές απ' τις διακοπές μου, με μια καλή κάμερα αυτή τη φορά». Το βίντεό του τιμήθηκε με την επιλογή του ως Vimeo Staff Pick και κάνει ήδη 'καριέρα' παγκοσμίως.

Ο ίδιος το περιέγραψε στο Vimeo ως εξής: «Ένα μικρό ταξίδι στο ελληνικό νησί. Πανέμορφο και το μέρος και οι άνθρωποι. Τα χρώματα ήταν τόσο καταπληκτικά, που δε μπορούσα να μην τα καταγράψω με την κάμερά μου. Τίποτα το τουριστικό - μόνο ένα μικρό χωριουδάκι κι η απέραντη θάλασσα. "Αχαρτογράφητη" και γαλήνια Ελλάδα...».

Απολαύστε το video

Ο σκηνοθέτης Alex Soloviev που προτιμά να μη δείχνει το πρόσωπό του ,όπως λέει ο ίδιος στο lifo.gr στο πιο πρόσφατο ταξιδιωτικό του φιλμάκι, χρησιμοποίησε πολλές και διάφορες λειτουργίες της κάμερας και του μοντάζ (καθώς και ηχητικά τοπία) ώστε να κάνει τον θεατή να "νιώσει" το μέρος: «Προτίμησα να μη δείξω καθόλου αξιοθέατα, μνημεία και τουρίστες. Δεν πρόκειται για τουριστικό βίντεο, αλλά για βιωματικό: Επιθυμώ να δείξω το αληθινό μεγαλείο της Ελλάδας, που μπορείς να το βρεις στα πιο απλά πράγματα.» Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει αυτό, λέει ο ίδιος, είναι να απομακρυνθείς απ' το ξενοδοχείο σου.

Επιμέλεια: Βάλια Μπούη

Σχόλια