Ειδήσεις

Πράσινο φως για τον ανισόπεδο κόμβο στην Ανώπολη

Πράσινο φως για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά τη κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Ανώπολης, άναψε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία παράλληλα αποφάσισε ότι μέχρι την κατασκευή του έργου, θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στις ράμπες του Κοκκίνη, επί της εθνικής οδού, ώστε να παραμείνουν ανοιχτές για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Και όλα αυτά, μετά την έκρηξη αγανάκτησης πολιτών που ζητούσαν να παραμείνουν ανοικτές οι επίμαχες ράμπες, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε λόγω της απόφασης - βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία οι ράμπες πρέπει να κλείσουν, διότι είναι παράνομες καθώς κατασκευάστηκαν χωρίς μελέτη και χωρίς εγκρίσεις.

Ο ανισόπεδος κόμβος θα είναι τετρασκελής και μερικά ανισόπεδος, μορφής μισού τριφυλλιού και θα εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση οχημάτων από και προς τον ΒΟΑΚ.

Ενώ σε ότι αφορά στα κονδύλια που απαιτούνται για την υλοποίηση του, αρμόδιοι εκφράζουν τη πεποίθησή τους ότι θα διασφαλιστούν καθώς πρόκειται για ένα έργο ύψιστης προτεραιότητας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια