default-image

Μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ: Νέος γραμματέας εν μέσω ενστάσεων!

Μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ: Νέος γραμματέας εν μέσω ενστάσεων!

Εν μέσω αμφισβητήσεων ενστάσεων και καταγγελιών το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, το βράδυ της Τετάρτης φέρεται να έχει εκλέξει νέο γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής... με πολλά όμως παρατράγουδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση δεν έγινε παρουσία και των 11 μελών της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, όπως ορίζει δεκαετίες τώρα η δεοντολογία της κάθε φορά πρώτης συνεδρίασης μιας νέας Νομαρχιακής. Παρόντα ήταν 9 μέλη,(Μ.Καρακατσάνης, Γ. Κυριακάκης, Ε. Αγγελάκη, Μ. Αμαριωτάκη, Γ. Λαμπράκης, Κ. Ζερβάκης, Μ.Λυράκη, Απ. Κλινάκης, Αντ. Ζαχαριουδάκης) ενώ απουσίαζαν οι Γ, Γραμματικάκης και Γ. Τζαγκαράκης.

Τρεις, και συγκεκριμένα οι: Λυράκη, Κλινάκης, Ζαχαριουδάκης ζήτησαν και διακοπεί η συνεδρίαση και να επαναληφθεί αύριο Πέμπτη παρουσία και των 11. Οι έξι θεώρησαν ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί η διαδικασία και ζήτησαν να τεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του γραμματέα και των άλλων οργάνων. Μάλιστα ο Γιάννης Κυριακάκης γνωστοποίησε την πρόταση υποψηφιότητας του Μιχάλη Καρακατσάνη για τη θέση του γραμματέα.

Η κ. Λυράκη αντέτεινε ότι ο κ. Καρακατσάνης είναι έμμισθος πρόεδρος σε δημοτική επιχείρηση της Χερσονήσου και επειδή η θέση του γραμματέα είναι μονοπρόσωπη, με βάση το καταστατικό στο άρθρο 16 υπάρχει ασυμβίβαστο.

Οι 6 που συγκροτούσαν πλειοψηφία επί των παρόντων, δεν το αποδέχτηκαν, ενώ ο κ. Καρακατσάνης δήλωσε ότι η θέση που κατέχει είναι άμισθη και οι τρεις που συγκροτούσαν μειοψηφία επί των παρόντων αποχώρησαν, την ώρα που κατά της κ. Λυράκη, όπως η ίδια υποστηρίζει, εκτοξεύονταν ύβρεις προς το πρόσωπο της.

Λίγο αργότερα από τα γραφεία της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ η πλειοψηφία των 6 παρόντων ανακοίνωνε την εκλογή ως νέου γραμματέα του Μιχάλη Καρακατσάνη, γνωστοποιώντας μάλιστα ότι δεν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα για τη θέση και ψηφίστηκε ομόφωνα από τους 6 - 3  παρόντες.

Οι 3 της μειοψηφίας που στο μεταξύ είχαν αποχωρήσει όταν με έκπληξη πληροφορήθηκαν ότι είχαν ψηφίσει σε μία διαδικασία από την οποία απουσίαζαν, άρχισαν να καταγγέλλουν τα γεγονότα διαρρέοντας ότι αύριο κιόλας θα καταθέσουν ενστάσεις τόσο για τη διαδικασία, όσο και για το ασυμβίβαστο στο πρόσωπο του νέου γραμματέα.

Μάλιστα η κ. Λυράκη θα καταθέσει εγγράφως αίτημα στο δήμαρχο Χερσονήσου με το οποίο θα ενημερώσει το ΠΑΣΟΚ αν ο νέος γραμματέας Μιχάλης Καρακατσάνης κατέχει με μισθό ή αμισθί την θέση του προέδρου σε δημοτική επιχείρηση.

ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News