Ειδήσεις

Βουνό τα προβλήματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Σε μισό χρόνο με ένα έτος καθορίζει την χρονική περίοδο που χρειάζεται ο νέος διοικητής του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, για να καταφέρει να βάλει μια οργανωτική τάξη στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ώστε παρά την υποστελέχωση και την υποχτηματοδότηση να καταφέρει να σταθεί όρθιο, χωρίς να εξουθενώνονται οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό με τα χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό και τις άδειες 8 μηνών αθροιστικά.

Μετά από 5 χρόνια κατρακύλας, φέτος προβλέπεται τα 5,9 εκατομμύρια ευρώ σε λειτουργικά έξοδα, να γίνουν 6,9 και τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ για εφημερίες, να γίνουν 1,9 εκατομμύρια ευρώ. Κυρίαρχο μέλημα θα είναι να γίνεται χριστή διοίκηση στις αποθήκες, ώστε οι προμήθειες να μην παραμένουν εκεί για πάνω από 2 μήνες, για να τονωθεί στην ουσία η οικονομική ρευστότητα που τόσο έχει ανάγκη το νοσοκομείο. 

Από τις 90 οργανικές θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες οι 64. Από τις 243 θέσεις νοσηλευτών είναι καλυμμένες οι 175 και από τις 55 θέσεις ειδικευόμενων είναι καλυμμένες οι 28. 9 γιατροί αναμένεται να προσληφθούν μέχρι το τέλος του έτους και 6 νοσηλευτές. Ο Γιώργος Φραγκιαδάκης θέτει ως στόχο την αυτοτελή στελέχωση του ΤΕΠ και τη λειτουργία ουρολογικής κλινικής μετά τις νέες προσλήψεις.

Την ικανότητα λήψης προμηθειών από το νοσοκομείο Ρεθύμνου θα τονώσει η πρόσληψη 9 διοικητικών υπαλλήλων τον Σεπτέμβριο με αιχμή του δόρατος ωστόσο την εξυπηρέτηση του πολίτη. Ο Γιώργος Φραγκιαδάκης ενθαρρύνει τις δωρεές, ανεξαρτήτως του ύψους του, τονίζοντας ότι υπάρχει διαφάνεια με το κόστος λειτουργίας του νοσοκομείου να φτάνει τα 18 εκατομμύρια ευρώ σε ένα έτος.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια