default-image

Βρυξέλλες: Συναγερμός, συνελήφθη ύποπτος με εκρηκτικά

Κόσμος
Βρυξέλλες: Συναγερμός, συνελήφθη ύποπτος με εκρηκτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, όπου στήθηκε μεγάλη επιχείρηση των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών στο κέντρο των Βρυξελλών και συγκεκριμένα στην πλατεία Place de la Monnaie.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, πυροτεχνουργοί και στελέχη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών αναπτύχθηκαν σήμερα στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου ένα «ύποπτο πρόσωπο» εντοπίστηκε προτού τεθεί «υπό έλεγχο», γνωστοποίησε η βελγική αστυνομία.

«Ένας άνθρωπος, που φορούσε ένα μακρύ παλτό από το οποίο κρέμονταν καλώδια, θεωρήθηκε ύποπτος» γνωστοποίησε στην εφημερίδα Le Soir μια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας των Βρυξελλών, η Ίλσε φαν ντε Κίρε.

Αυτό το πρόσωπο βρίσκεται «υπό τον έλεγχο» της αστυνομίας όμως δεν έχει προς το παρόν συλληφθεί, διευκρίνισε ένας άλλος εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, ο Κρίστιαν ντε Κόνικ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga, σύμφωνα με το οποίο τα στελέχη της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών υπέβαλαν τον ύποπτο σε σωματικό έλεγχο προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι δεν μεταφέρει εκρηκτικές ύλες.

Ο άνδρας εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα από έναν φύλακα στη συνοικία Όπερα Ρουαγιάλ ντε λα Μονέ, στην καρδιά της βελγικής πρωτεύουσας.

Οι αρχές απέκλεισαν την περιοχή περιμετρικά, κλείνοντας τους γύρω δρόμους, ενώ εμπορικά καταστήματα, όπως επίσης και μια δημόσια βιβλιοθήκη, εκκενώθηκαν, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ.

Η εφημερίδα La Derniere Heure δημοσίευσε μια φωτογραφία όπου απεικονίζονται δύο αστυνομικοί να στοχεύουν τον ύποπτο με τα όπλα τους, ενώ εκείνος έχει γονατίσει σε ένα πεζοδρόμιο, με τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Σε άλλες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους εφημερίδων εικονίζονται στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας να προωθούνται στην περιοχή με ασπίδες ή ακόμα και βαριά οπλισμένους αστυνομικούς να έχουν πάρει θέσεις πίσω από περιπολικά.

Την παραμονή της εθνικής του επετείου, το Βέλγιο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, 4 μήνες μετά τις επιθέσεις που στοίχισαν την ζωή σε 32 ανθρώπους και στις οποίες τραυματίστηκαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι την 22α Μαρτίου στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών και μία εβδομάδα μετά το μακελειό της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια (84 νεκροί, περισσότεροι από 300 τραυματίες).

Παρά το κλίμα, η βελγική κυβέρνηση δεν ματαίωσε τους εορτασμούς που έχει προγραμματίσει για την 21η Ιουλίου, με σόου πυροτεχνημάτων, εκδηλώσεις, στρατιωτική παρέλαση, επιλέγοντας να ενισχύει επιπλέον τα μέτρα ασφαλείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News