default-image

Έρευνες για πραξικοπηματίες καταδρομείς στη Σύμη

Ελλάδα
Έρευνες για πραξικοπηματίες καταδρομείς στη Σύμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβρασμός και έντονη κινητικότητα επικρατεί αυτή την ώρα στο ακριτικό νησί της Σύμης, μετά την πληροφορία ότι δύο τουλάχιστον φουσκωτά, με ανεπιβεβαίωτο αριθμό επιβατών, προσεγγίζουν το νησί.

Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί διακριτικά την πορεία των φουσκωτών, που πλέουν ακόμη σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Τίποτα περισσότερο δεν είναι γνωστό προς το παρόν, η ανησυχία όμως είναι μήπως στα φουσκωτά επιβαίνουν Τούρκοι πραξικοπηματίες, που επιχειρούν να έρθουν στην Ελλάδα.  

Οι πληροφορίες από την Σύμη, όπως μεταδίδει το protothema.gr, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 50 επιβαίνοντες, ενώ πριν από λίγα λεπτά σηκώθηκε ένα ελικόπτερο, προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο από αέρος.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν φουσκωτά στα τουρκικά χωρικά ύδατα, αλλά δεν παρατηρείται κίνηση προς τα ελληνικά.

Οι τουρκικές Αρχές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Μπόζμπουρουν.

Το Μπόζμπουρουν βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη, και υπάρχει το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής άνοιξαν πυρ εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει στον ιστότοπό της η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δέκα από τους καταδρομείς αυτούς έχουν προσαχθεί.

Κατά πληροφορίες, υπάρχει κινητοποίηση στο ελληνικό Πεντάγωνο, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για δύο συλλήψεις Τούρκων χωρίς «ταυτότητα» στο νησί της Σύμης, στο χωριό Ταβίρι.

Άλλες πληροφορίες αναφέροουν ότι υπάρχουν και άλλοι πραξικοπηματίες απέναντι από τη Σύμη, στην περιοχή Ντάτσα, οι οποίοι περιμένουν να περάσουν απέναντι. Η περιoχή είναι κοντά στην Μαρμαρίδα, όπου έγινε η επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News