default-image

Σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις στο Σελάκανο

Κρήτη
Σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις στο Σελάκανο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απότομη αλλαγή των ανέμων, δυσχαιρένει το έργο των πυροσβεστών στο Σελάκανο αφού οι αναζωπυρώσεις είναι αλλεπάλληλες.

Το neakriti.gr, επικοινώσε με τον Υποστράτηγο Επιθεωρητή Νοτίου Αιγαίου κ. Δημακογιάννη που βρίσκεται συνεχώς κοντά στο πύρινο μέτωπο. "Το ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής, ανέφερε ισχυρές αναταρράξεις κάτι που έρχεται αντίθετο με τις αρχικές προβλέψεις των μετεωρολόγων" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημακογιάννης, ενώ συμπλήρωσε "όλες οι δυνάμεις βρίσκονται συνεχώς κοντά στη φωτιά, είμαστε διαρκώς σε επιφυλακή αλλά οι καιρικές συνθήκες και οι άνεμοι κάνουν το έργο μας δύσκολο. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε βέβαια πως και η ίδια η πυρκαγιά δημιουργεί μικροκλίμα που ενδεχομένως επηρεάζει με τη σειρά του".

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι δυνάμεις έχουν σκύψει σε κάθε περίπτωση ακόμα και για τα μικρά μέτωπα.

Οι προβλέψεις, έχουν ως καθοριστικό παράγοντα τους ανέμους, που αν δεν κοπάσουν η πυρόσβεση θα διαρκέσει αρκετές ημέρες. Σε γενικό πλαίσιο πάντως, η φωτιά είναι σε ύφεση αλλά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο. Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης τα επίσημα στοιχεία για την καταστροφή, ήταν 5.000 και πάνω στρέμματα καμμένης γης.

Κίνδυνος για τους πυροσβέστες

Αντιμέτωπη με τον θάνατο βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ένα από τα δεκάδες κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας που επιχειρεί τα τελευταία 24ώρα να θέσει υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Σελάκανο της Ιεράπετρας.

Ο κ. Δημακογιάννης μιλώντας για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, είπε ότι η φύση της δουλειάς είναι τέτοια που πολλές φορές έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τις φλόγες. Κάτι βέβαια που έχουν μάθει να ζουν μαζί του.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News