default-image

Έχουν χάσει τον ύπνο τους από το ΙΚΑ σε Χανιά και Ρέθυμνο

Κρήτη
Έχουν χάσει τον ύπνο τους από το ΙΚΑ σε Χανιά και Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαρωτικοί ήταν οι έλεγχοι του ΙΚΑ σε Χανιά και Ρέθυμνο προκαλώντας τον πανικό στους ελεύθερους επαγγελματίες από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν κυρίως αναφορικά με την απασχόληση συγγενών.

Αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι ότι εξαιρούνται από ασφάλιση οι συγγενείς πρώτου βαθμού και αυτό αν πρόκειται για ατομική επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση, ο Γραμματέας του Συλλόγου Εστίασης Ρεθύμνου, Χάρης Αυγουστάκης, συνιστά τη συμβουλή του εκάστοτε λογιστή.

Στον νομό Χανίων, επί 92 ελέγχων σε 321 εργαζόμενους βρέθηκαν 49 ή ποσοστό περίπου 20% αδήλωτοι και βεβαιώθηκαν πρόστιμα 520.419,07€. Στον νομό Ρεθύμνου, επί 74 ελέγχων σε 312 εργαζόμενους βρέθηκαν 66 ή ποσοστό περίπου 20% αδήλωτοι και βεβαιώθηκαν πρόστιμα 685.784,49€.

Πρόβλημα προκύπτει και εάν κάποιος επιχειρηματίας επιθυμεί να κεράσει κάποια παρέα. Όπως αναφέρει ο εστιάτορας και δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου, Όθωνας Χριστουλάκης, θα πρέπει να τιμολογηθεί το ποσό του ΦΠΑ έστω, αν αφορά προϊόντα του καταλόγου, ενώ δεν γίνεται τιμολόγηση, εάν το κέρασμα αφορά προϊόντα που δεν υπάρχουν στον κατάλογο.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News