Ειδήσεις

Γραμματόσημα στη μνήμη του ήρωα Ηλιάκη

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που έπεσε από το αεροσκάφος στα ανοιχτά της Καρπάθου ο Σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης, πατέρας δύο παιδιών από το Κάστελλο Ρεθύμνης και για να τιμήσουν τη μνήμη του δύο Φιλοτελικά Σωματεία ανέλαβαν μία συγκλονιστική πρωτοβουλία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης έπεσε υπέρ πατρίδος στο Αιγαίο, εκτελώντας το καθήκον του ως πιστός και φιλότιμος Έλληνας στρατιωτικός. Ήταν Σμηναγός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και στις 23 Μαΐου 2006 σε διαδικασία αναχαίτισης τουρκικού F-16, το αεροσκάφος του Κωνσταντίνου Ηλιάκη κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο.

Τη συγκινητική αυτή πρωτοβουλία ανέλαβαν οι πρόεδροι της Φιλοτελικής Ένωσης Δωδεκανήσου και της Φιλοτελικής Εταιρείας Πειραιά και έτσι δημιουργήθηκε αναμνηστική έκδοση Γραμματοσήμων προς τιμή του ήρωα Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους είναι να τιμηθεί από τα δυο Ιστορικά Φιλοτελικά Σωματεία η μνήμη του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη που φέτος συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την ημερομηνία της θυσίας του.

Η ανακοίνωση των Σωματείων:

«Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να διαδοθεί ο φιλοτελισμός και στην νέα γενιά με απλά και κατανοητά θέματα που έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για να εμπνεύσουν και να προκαλέσουν το φιλοτελικό ενδιαφέρον ακόμα και σε κάποιον που θα ξεκινήσει σήμερα να συλλέγει γραμματόσημα.

Η απόφαση της έκδοσης αυτής καταδεικνύει στην πράξη την κοινή πορεία προς το αύριο που ξεκίνησαν οι 2 σύλλογοι με την ανάπτυξη δεσμών φιλίας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των και, ουσιαστικά γίνεται πράξη η επέκταση της γεωγραφικής περιοχής που τα δυο Σωματεία επιχειρούν με τις κοινές τους δράσεις».

Σχόλια