Ειδήσεις

Συλλήψεις για διακεκριμένες κλοπές στο νησί

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο και σήμερα σε Ηράκλειο και Χανιά, αλλά και σε ολόκληρο το νησί, αφού εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις κλοπών. Σε Ηράκλειο και συγκεκριμένα σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, συνελήφθη ένας 35χρονος αλλοδαπός για διακεκριμένες κλοπές, καθώς και δύο ημεδαπές ηλικίας 24 και 25, με την ίδια κατηγορία, στο νομό Χανίων.

Ειδικότερα συνελήφθη την Τετάρτη σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου 35χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις κλοπών.

Ο 35χρονος αφαιρούσε, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα από δωμάτια ξενοδοχείων.

Ειδικότερα, την Τετάρτη (20.07.2016) πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από τον 35χρονο.

Κατά τον χρόνο του ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και φωτογραφική μηχανή, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Από την αστυνομική προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 35χρονος την 19.07.2016 είχε αφαιρέσει από δωμάτιο ξενοδοχείου σε περιοχή των Χανίων τα εν λόγω αντικείμενα.

Από την συνεχιζόμενη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 35χρονος είχε διαπράξει ακόμα έξι κλοπές σε δωμάτια ξενοδοχείων, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Χειροπέδες σε δύο γυναίκες και στα Χανιά

Δύο γυναίκες ημεδαπές ηλικίας 24 και 25, συνελήφθησαν την Τετάρτη, κατηγορούμενες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Οι νεαρές γυναίκες αφαίρεσαν κοσμήματα από κοσμηματοπωλεία, συνολικής χρηματικής αξίας μεγαλύτερης των 19.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν η  Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και η Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, για τον εντοπισμό των δύο ημεδαπών γυναικών, οι οποίες και συνελήφθησαν.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οι συλληφθείσες κατά το χρονικό διάστημα από 11.06.2016 έως και 16.07.2016 αφαίρεσαν από κοσμηματοπωλεία σε περιοχές όλων των Νομών της Κρήτης κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 19.500 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχόλια