Ειδήσεις

Ν.Αλικαρνασσός: Η απόλυτη εγκατάλειψη στο παραλιακό μέτωπο

Εικόνα εγκατάλειψης και εξαθλίωσης στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Αλικαρνασσού. Σπασμένα και ξηλωμενα παγκάκια , σκουριασμένα και κατεστραμμένα φωτιστικά και κάγκελα, σκουπίδια και  ξερόχορτα συνθέτουν ένα άσχημο σκηνικό σε ένα χώρο που φτιάχτηκε για να προσφέρει ώρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς σε μικρούς  και μεγάλους της περιοχής αγναντεύοντας το γαλάζιο του ουρανού  και του Κρητικού πελάγους.

Με μια διαφορά ωστόσο ότι  σήμερα τίποτα δεν θυμίζει το ειδυλλιακό αυτό τοπίο αλλά κυριαρχεί η άσχημη εικόνα όπως ακριβώς την κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του neakriti.gr.

Εικόνες που αποτυπώνονται σε οποιονδήποτε τύχει να περάσει απο το συγκεκριμένο σημείο .

Και όλα αυτά μην έχοντας περάσει παραπάνω από δύο  24ώρα από την προβολή του θέματος με την απέραντη χωματερή που δεσπόζει σε πολύ μικρή απόσταση  και βρίσκεται συγκεκριμένα στο χώρο των πρώην σφαγείων.

Στην ίδια περιοχή, δυο σημεία που αν και θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν αξιοποιηθεί καλύτερα, προς όφελος πάντα των κατοίκων της πόλης ,έχουν αφεθεί στην τύχη τους περιμένοντας καρτερικά κάποιος να ενδιαφερθεί εμπράκτως αλλάζοντας την εικόνα που επικρατεί μέχρι σήμερα και δεσπόζει σε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα προάστεια του Ηρακλείου.

Δυο εκτάσεις με κοινά χαρακτηριστικά στοιχεία . Την εγκατάλειψη, την κακή εικόνα που βγάζουν προς τα έξω και την οποία βλέπουν οι επισκέπτες , διερχόμενοι και μη αλλά και την αδιαφορία από τις αρμόδιες αρχές.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια