default-image

Τουρκία: Δε θα κηδευτούν οι πραξικοπηματίες

Κόσμος
Τουρκία: Δε θα κηδευτούν οι πραξικοπηματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απόφαση να μην κηδευτούν οι πραξικοπηματίες που σκοτώθηκαν κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος, ανακοίνωσε η τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

«Η προσευχή κατά την κηδεία, είναι προσευχή που κάνουν οι πιστοί για τους νεκρούς αδελφούς τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης ότι και τονίζεται ότι οι επίδοξοι πραξικοπηματίες που έπεσαν νεκροί, «με τις πράξεις τους ποδοπάτησαν το δίκαιο όχι μόνο των ατόμων, αλλά και ενός ολόκληρου έθνους και έτσι δεν δικαιούνται την προσευχή των πιστών αδελφών τους».

Σημειώνεται ότι και η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων προστέθηκε στους τομείς του δημοσίου στους οποίους πραγματοποιούνται εκκαθαρίσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης, απομακρύνθηκαν συνολικά 492 στελέχη, μεταξύ των οποίων ιμάμηδες, μουφτήδες και διοικητικοί.

Δεκάδες χιλιάδες οι περιπτώσεις διαθεσιμότητας

Συνολικά 49.321 άτομα απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους στο τουρκικό Δημόσιο, εκτός από τις ένοπλες δυνάμεις και το δικαστικό σώμα, κατά την επιχείρηση εκκαθάρισης στο τουρκικό Δημόσιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ».

Εκτός από τους συνολικά 36.200 υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας, 28.321 υπάλληλοι έχουν απομακρυνθεί από διάφορες υπηρεσίες, όπως το γραφείο του Πρωθυπουργού, το υπουργείο Εσωτερικών, η υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, το υπουργείο Οικονομικών και η Διεύθυνση Ελέγχου Ενεργειακής Αγοράς.

Στους αριθμούς αυτούς θα πρέπει να προστεθούν οι χιλιάδες περιπτώσεις διαθεσιμότητας και απομάκρυνσης στις ένοπλες δυνάμεις και στο δικαστικό σώμα. Ο πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε χθες ότι προσήχθησαν πάνω από έξι χιλιάδες αξιωματικοί στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ έχουν απομακρυνθεί και πάνω από 3.000 δικαστικοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News