default-image

Τι δήλωσε η 16χρονη Κλαρίσα τη στιγμή του εντοπισμού της

Κρήτη
Τι δήλωσε η 16χρονη Κλαρίσα τη στιγμή του εντοπισμού της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια περιπέτεια που σίγουρα θα θυμάται για πολύ καιρό ακόμη έζησε η 16χρονη Κλαρίσα η οποία είχε εξαφανιστεί για αρκετές ώρες στην περιοχή Κουρούτες Αμαρίου στο Ρέθυμνο, σημαίνοντας συναγερμός στις αρχές .

Τελικά το απόγευμα της Δευτέρας οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία διάσωσης  πήγαν καλά και η κοπέλα εντοπίστηκε αν και εξαντλημένη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ,παραρτήματος Ηρακλείου.

"Ο εντοπισμός της έγινε ως εξής μπήκαμε σε μία μάντρα και στα πρώτα 20 μέτρα είδαμε κάτι να κινείται και την είδαμε να περιφέρεται . Τη φωνάξαμε με το όνομα της, γύρισε και μας είδε. Την ξαναφωνάξαμε, για να επιβεβαιωθούμε ότι ήταν αυτή και τότε δεν άντεξε και κατέρρευσε . Την συνειφέραμε , την  καθαρίσαμε και το μόνο που μας είπε ήταν ότι είχε χαθεί και ζήτησε αμέσως να δει  τους γονείς της" λέει από την πλευρά του ο  υπεύθυνος τμήματος ορεινής δάσωσης της Ελληνικής ομάδας διάσωσης παράρτημα Ηρακλείου, κ. Γιώργος Βασιλάκης.

Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε σε καλή κατάσταση, φέροντας μόνο κάποιες αμυχές στα χέρια και τα πόδια, λόγω της πυκνής βλάστησης στην περιοχή. Αμέσως μόλις εντοπίστηκε, ενημερώθηκαν οι αρχές για τον εντοπισμό και την κατάσταση της υγείας της και άμεσα έφτασαν στο σημείο τζιπ της αστυνομίας με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και βέβαια τους γονείς της . Από κει, η 16χρονη μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Αγ. Φωτεινής Αμαρίου.

Για τον εντοπισμό της κοπέλας είχε ενεργοποιηθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο ζήτησε και τη συνδρομή της ΕΟΔ Ηρακλείου, ενώ έντονη ήταν και η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

"Οι εθελοντές της ΕΟΔ Ηρακλείου έλαβαν κλήση για βοήθεια από το «Χαμόγελο του Παιδιού» χθες στις 11.30 π.μ. και άμεσα υπήρξε ενεργοποίηση των μελών του παραρτήματος, τα οποία έφτασαν στο χωριό Κουρούτες Αμαριου στις 17.00 . Αφού ενημερώθηκαν από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, ξεκίνησαν την έρευνα στις 17.15. Μετά την ενημέρωση κινητοποιηθήκαμε άμεσα ,ξεκινήσαμε και μέσα σε 30 λεπτά  την εντοπίσαμε. Η χαρά της ήταν τόσο μέγαλη ,ήταν τόσο συναισθηματικά  φορτισμένη  που δεν άντεξε και έπεσε κάτω  ενώ άμεσα της παρασχέθηκαν οι Α' Βοήθειες,δήλωσε στο neakriti.gr o Πρόεδρος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ,Παράρτημαtow  Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Ζαχαριουδάκης.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παράρτημα Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News