default-image

Χρυσό σε διαγωνισμό Design κατέκτησε Χανιώτης φοιτητής

Κρήτη
Χρυσό σε διαγωνισμό Design κατέκτησε Χανιώτης φοιτητής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικότατες διακρίσεις τόσο για το νησί μας όσο και για το Πολυτεχνείο Κρήτης αλλά και για την Ελλάδα κατάφερε να αποσπάσει σε διεθνή διαγωνισμό Design ο Κρητικός φοιτητής Αρχιτεκτονικής Δημήτρης Σεργεντάκης.

Ο Δημήτρης σχεδίασε μία σεζλόνγκ, εμπνευσμένη από την δουλειά του διάσημου Γάλλου αρχιτέκτονα Le Corbusier, στο πλαίσιο του μαθήματος «Παραμετρικός Σχεδιασμός» σε συνεργασία με τον καθηγητή του κ. Αλέξανδρο Βαντάκα. «Εμπνεύστηκα από τη σεζλόνγκ του Le Corbusier LC4 και την προσέγγισα με ένα πιο σύγχρονο τρόπο. Σε αυτό με βοήθησε και η τεχνική του origami», αναφέρει στο neakriti.gr ο Δημήτρης Σεργεντάκης.

Αργότερα, και συγκεκριμένα το Μάρτιο, ο Χανιώτης φοιτητής που τίμησε όλη την Κρήτη με τις σημαντικές του διακρίσεις, έστειλε τα σχέδια του στο Λος Άντζελες όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται ο διαγωνισμός με τον γενικό τίτλο International Design Awards. Στις 15 Ιουνίου ενημερώθηκε μέσω διαδικτύου ότι κέρδισε το χρυσό βραβείο στο τομέα του Product Design και συγκεκριμένα στο Home product και τιμητική μνεία στην κατηγορία Interior Furniture Competition ανάμεσα σε 1.000 συμμετοχές από 52 χώρες.

To project του μαθήματος πάνω στο οποίο εργάστηκαν οι φοιτητές Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ο Δημήτρης, έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά για τα 50 χρόνια από το θάνατο του Le Corbusier.

Ο διαγωνισμός των International Design Awards στο L.A. πραγματοποιείται αδιαλείπτως από το 2007 και έχουν γίνει θεσμός στον οποίο συμμετέχουν φοιτητές αλλά και επαγγελματίες αρχιτέκτονες και σχεδιαστές από όλο τον κόσμο. Κάτι που φυσικά μεγεθύνει ακόμα περισσότερο την επιτυχία του 32χρονου φοιτητή από τα Χανιά.

Ο Δημήτρης είναι απόφοιτος σχολής ανώτατων σπουδών ήδη και η Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι η δεύτερη στην οποία εγγράφεται. Με ιδιαίτερη σεμνότητα ο φοιτητής θέλει να τονίσει ότι «είναι μία διάκριση σημαντική και για το Πολυτεχνείο Κρήτης, όχι προσωπική. Διότι το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα δε φημίζεται στο product design. Προφανώς έχουν διακριθεί κι άλλοι άνθρωποι σ' αυτό τον τομέα, αλλά η Ελλάδα δε φημίζεται στο εξωτερικό για το σχέδιο επίπλων, όπως π.χ. φημιζόμαστε για τους εξαιρετικούς Έλληνες επιστήμονες σε άλλους κλάδους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κάθισμα που σχεδίασε ο Δημήτρης Σεργεντάκης εκτίθεται στο ΚΑΜ, στην έκθεση «Παρακαλώ καθίστε κύριε Le Corbusier», σε επιστημονική επιμέλεια της επίκουρης καθηγήτριας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου, κας. Αμαλίας Κωτσάκη.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αγαπάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News