default-image

Papimi: Σε λειτουργία τελικά το "άχρηστο" μηχάνημα

Κρήτη
Papimi: Σε λειτουργία τελικά το "άχρηστο" μηχάνημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη μονάδας υγείας - ΠΕΔΥ Ηρακλείου μεταφέρθηκε το ανενεργό εδώ και χρόνια μηχάνημα μαγνητικών παλμών με την ονομασία ΠΑΠΙΜΙ, μετά την υπογραφή παραχώρηση του στη ΔΥΠΕ Κρήτης από το Νομαρχιακό Σωματείο Ατόμων με αναπηρίες Νομού Ηρακλείου.

Το μηχάνημα πλέον θα λειτουργήσει άμεσα και θα χρησιμοποιείται για φυσιοθεραπευτικές πράξεις που εκτελούνται στη μονάδα υγείας.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα το οποίο αποκτήθηκε επί προεδρίας Καίτης Ψυχογιού.

Αν και λειτούργησε για 10 χρόνια περίπου, στη συνέχεια, αποτέλεσε …διακοσμητικό στοιχείο στο Σωματείο, όπου παρέμενε ανενεργό, όπως αποκάλυψε η Κρήτη TV και το neakriti.gr.

Και αυτό γιατί, το διοικητικό συμβούλιο έκρινε απολύτως απαραίτητη τη παρουσία ειδικού γιατρού για την χρήση του μηχανήματος, κάτι που δεν επιτεύχθηκε, με τη συνέχεια να είναι γνωστή.

Μετά την παραχώρηση του στην 7η υγειονομική περιφέρεια Κρήτης, το μηχάνημα θα μπει ξανά σε λειτουργία, παρουσία ειδικού γιατρού.

Την ίδια ώρα, η ΔΥΠΕ Κρήτης στοχεύει να δημιουργήσει ιατρείο στα γραφεία του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες, στην Αγία Αικατερίνη, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ασθενείς που αδυνατούν να μετακινηθούν προς τη μονάδα υγείας στη περιοχή του Εσταυρωμένου.

Η λειτουργία ιατρείου στον οικισμού της Αγίας Αικατερίνης αποτελεί μια αναγκαιότητα για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, τονίζεται από πλευράς Νομαρχιακού Σωματείου ΑμΕΑ.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News