Ειδήσεις

Τους βάζουν πρόστιμα για αυθαίρετα που ούτε καν έχουν

Συνέβη και… αυτό.Πρόστιμα - φωτιά για αυθαίρετα κτίσματα ακόμη και σε όσους δεν διαθέτουν σπίτια!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο επαγγελματίας κ. Μιχάλης Μακατουνάκης, ο οποίος υπέστη διπλό σοκ, όταν πρωτοαντίκρισε έγγραφο από τη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου που αφορούσε τη βεβαίωση προστίμων αυθαιρέτων  και το δεύτερο ΣΟΚ όταν αντίκρισε ότι οφείλει 15.000 ευρώ, περίπου.

Στο επίμαχο έγγραφο, η υπηρεσία του δήμου καλεί τον επαγγελματία να πληρώσει τις οφειλές του, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα κινηθεί σχετική διαδικασία είσπραξης εσόδων.

"Ξαφνικά, βρέθηκα χρεωμένος με πρόστιμο αυθαιρέτων ενώ δεν είμαι ο ιδιοκτήτης του διώροφου κτίσματος, χρονολογίας κατασκευής 1984, στη περιοχή παλιά ΚΑΤΕ Ηρακλείου.Για το επίμαχο ακίνητο, ιδιοκτήτης είναι ο πατέρας μου.  Καλούμε τώρα να αποδείξω ότι δεν είμαι …ελέφαντας.  Ταλαιπωρούμε αφάνταστα", δήλωσε στην Κρήτη TV ο κ. Μακατουνάκης, ο οποίος κινδυνεύει όπως είπε με κατάσχεση των τραπεζικών του λογαριασμών.

Όπως μας εξήγησε υπάρχουν αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα συνέβη και στη θεία του, στην οποία βεβαιώθηκε ποσό ύψους 35.000 ευρώ.

Με το επίμαχο έγγραφο στο χέρι, ο ίδιος μετέβη στην Πολεοδομία Ηρακλείου , όπου υπάλληλοι όπως υποστηρίζει παραδέχτηκαν ότι έγινε κάποιο λάθος.

Μάλιστα, πρόκειται για αρκετές περιπτώσεις, όπως μας ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθώς όπως μας εξήγησε ενδέχεται να υπήρξαν λάθη γύρω από τη διαδικασία καταγραφής της ιδιοκτησίας αυθαιρέτων κατά τις αυτοψίες, με τον Γιάννη Ρασούλη να επισημαίνει ότι όσοι θεωρούν ότι θίγονται μπορούν να προβούν σε εντάσεις, καταθέτοντας τα ανάλογα δικαιολογητικά.

Και ενώ αναμένεται ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα, εκατοντάδες πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα, με το ζήτημα να απασχολεί σχετική σύσκεψη στη Λότζια.

Ενόψει της καθόδου του Γιάννη Τσιρώνη στο Ηράκλειο, ο οποίος είναι ομιλητής σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, οικιστές θα δώσουν δυναμικό παρόν, διεκδικώντας εφικτές λύσεις και σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια