default-image

Τέλος στην αγωνία για την 16χρονη Κλαρίσα, που εντοπίστηκε σώα

Κρήτη
Τέλος στην αγωνία για την 16χρονη Κλαρίσα, που εντοπίστηκε σώα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος στην αγωνία για την 16χρονη Κλαρίσα, η οποία εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας γύρω στις 5:30 σώα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά ταλαιπωρημένη, με σημάδια αφυδάτωσης και σε ημιλυπόθημη κατάσταση, ενάμιση χιλιόμετρο από το χωριό Κουρούτες προς τη γειτονική Νίθαυρη, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 16χρονη χάθηκε 300 μέτρα από το σημείο που είδε τελευταία φορά τις φίλες της, και όπως δείχνουν από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι η κοπέλα είχε χάσει τον προσανατολισμό της.

Το 16χρονο κορίτσι μετά τον εντοπισμό του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αμαρίου "Αγία Φωτεινή", ώστε να διαπιστωθεί και από τους γιατρούς σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία της και για την αποκατάσταση της ηρεμίας της.

Στο πλευρό της βρίσκονται οι γονείς της, καθώς και ψυχολόγος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Το κορίτσι είχε πάει για μια βόλτα με την 13 ετών αδερφή της και τις επίσης μικρότερες σε ηλικία από την ίδια ξαδέρφες της, ωστόσο θέλησε να ταΐσει κάποια πρόβατα κι έτσι λίγο αργότερα χάθηκε από τα μάτια της παρέας της, χωρίς όμως να ανησυχήσει κάποιο από τα κορίτσια, αφού γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί γνωστό κάτι για το πώς το κορίτσι βρέθηκε σε αυτή την περιπέτεια.

Όλοι ωστόσο εξαρχής είχαν την ελπίδα ότι δε θα μπορούσε να είναι μακριά και να το έχει σκάσει η 16χρονη Κλαρίσα, αφού είναι ένα χαρούμενο και μορφωμένο κορίτσι με τις καλύτερες σχέσεις με το χωριό, την οικογένειά της και τον παππού και τη γιαγιά από τις Κουρούτες, όπου παραθερίζει κάθε καλοκαίρι.

Η περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη της, της είναι γνωστή και οικεία, ενώ δεν είναι δύσβατη, παρά μόνο λίγο δυσπρόσιτη. Χαρακτηριστική ήταν και η ανησυχία της 44χρονης μητέρας της Κλαρίσα η οποία ανησυχούσε μην τυχόν και έβαλε η κόρη της τα κλάματα από την περιπέτεια που ζούσε και έχανε τους φακούς επαφής από τα μάτια της, την ίδια της την επαφή με το περιβάλλον.

Για τον εντοπισμό της συνέδραμαν η 3η ΕΜΑΚ με δύο οχήματα και τέσσερις άνδρες, ενώ επιστρατεύτηκε και η Ελπίς, ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος διάσωσης. Επίσης, ο Ερυθρός Σταυρός, Εθελοντές Σαμαρείτες, ΟΠΚΕ, ΤΑΕ Μυλοποτάμου και αστυνομικοί από το Α.Τ. Συβρίτου και Ρεθύμνου.

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας για τον εντοπισμό της 16χρονης Clarissa Π.P. με ελληνική και Μαλαισιανή καταγωγή, επίσης συνέδραμαν ελικόπτερο της Πολιτικής Αεροπορίας, άνθρωποι από το Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Τις προσπάθειες για τον εντοπισμό της συντόνισε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης κ. Ανδρέας Δασκαλάκης.

Πήγε βόλτα χωρίς κινητό

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής για τον εντοπισμό του 16χρονου κοριτσιού, που εξαφανίστηκε χθες το απόγευμα, μετά από βόλτα που πήγε με την παρέα της κοντά στο χωριό Κουρούτες και δεν επέστρεψε ποτέ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε το γεγονός ότι η νεαρή κοπέλα είχε αφήσει το κινητό της τηλέφωνο στο σπίτι, καθώς και το ότι σύμφωνα με πληροφορίες, είχε απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του facebook μία μέρα νωρίτερα, κατί που εντείνει την αγωνία της οικογένειάς της.

Η νεαρή κοπέλα δε μένει μόνιμα στην Κρήτη, είχε έρθει με την οικογένειά της για διακοπές και η μητέρα της κατάγεται από το χωριό. Ο πατέρας της είναι από τη Μαλαισία και η οικογένεια ζει μόνιμα στην Αγγλία.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης - Ματθαίος Καπετανάκης - Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News