default-image

Σε έντονο ύφος απάντηση ΔΥΠΕ Κρήτης για το ΠΠΙ Τυμπακίου

Υγεία
Σε έντονο ύφος απάντηση ΔΥΠΕ Κρήτης για το ΠΠΙ Τυμπακίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Για τις ενέργειες που υλοποίησε ο Δήμος, για τις οποίες ενημερωθήκαμε σήμερα από τα ΜΜΕ, χωρίς τη συνεργασία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο Δήμος», τονίζει σε έντονο ύφος η 7η ΥΠΕ Κρήτης σε ανακοίνωσή της, σχετικά με την πρόθεση ή οποιαδήποτε ενέργεια της Δημοτικής Αρχής, για σύνταξη μελέτης που αφορά το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Τυμπακίου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης ουδέποτε ενημερώθηκε επίσημα, σχετικά με την πρόθεση ή οποιαδήποτε ενέργεια της Δημοτικής Αρχής για σύνταξη μελέτης που αφορά το ΠΠΙ Τυμπακίου, ούτε ποτέ κατατέθηκε σχετικός φάκελος στην υπηρεσία.

Όλες οι ενέργειες που αφορούν στην μελέτη-κατασκευή του ΠΠΙ Τυμπακίου υλοποιήθηκαν άλλωστε και ολοκληρώθηκαν επί Κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στελέχη των οποίων θεμελίωσαν και το έργο.

Τα τοπικά στελέχη της ΝΔ λοιπόν, τα οποία σήμερα καταγγέλλουν όσα οι ίδιοι έκαναν, είτε έχουν επηρεαστεί σήμερα από τις υψηλές θερμοκρασίες του θέρους, είτε ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για την ουσία των πραγμάτων, αφού επί δικών τους Κυβερνήσεων εγκρίθηκε, αν εγκρίθηκε δις, η χρηματοδότηση της ίδιας μελέτης.

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και των συνεργατών του στην Κρήτη, δεν έχει καμία γνώση ή εμπλοκή με το θέμα. Και διαβεβαιώνει με τις πράξεις και την συνέπεια της πώς σέβεται το δημόσιο χρήμα και τον πολίτη.

H ΝΔ μπορεί αν θέλει, έστω και ετεροχρονισμένα, προκειμένου να καλύψει το κενό της ακόμα και σε εντυπώσεις, να καταγγείλει τον κ. Γρηγοράκη, αφού το ΠΠΙ Τυμπακίου δημοπρατήθηκε στις 26.3.2013, η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη στις 29.5.2013 στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη, ενώ το έργο θεμελιώθηκε στις 10 Ιουλίου 2013, παρουσία της του τότε Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, κ. Αντώνη Γρηγοράκη - στελέχους της ΝΔ, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Φαιστού και άλλων Φορέων.

Οι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Υγείας μελέτες εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, με μέριμνα της οποίας εκδόθηκε και η άδεια οικοδομής. Το έργο κατασκευάστηκε δε, σε οικόπεδο που παρεχωρήθη από το Δήμο και χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ από κωδικούς του Υπουργείου Υγείας, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Είναι άξιο απορίας δε, γιατί ο Δήμος τότε, κατά την εξαγγελία των μελετών και τη θεμελίωση δεν έθεσε ποτέ το ζήτημα και επιρρίπτει ευθύνες για δικές του ενέργειες σε φορείς και πρόσωπα που φαίνεται πως δεν γνώριζαν τίποτα σχετικά και δεν είχαν καμία ευθύνη και θεσμικό ρόλο στην επίμαχη περίοδο.

Για τις ενέργειες που υλοποίησε ο Δήμος, για τις οποίες ενημερωθήκαμε σήμερα από τα ΜΜΕ, χωρίς τη συνεργασία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο Δήμος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News