Ειδήσεις

"Έτσι έζησα το πραξικόπημα στην Τουρκία" (video)

Τις τραγικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, ενώ ο εφιάλτης της αβεβαιότητας υπήρχε ανά πάσα ώρα και στιγμή στο μυαλό της, περιγράφει μια νεαρή γυναίκα.

Η Χριστίνα Χρόνη προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, επισκεπτόμενη έναν φίλο της στην Τουρκία περίπου στις 8 το βράδυ της Παρασκευής, ανυποψίαστη για το τι θα ζούσε τις επόμενες ώρες.

Μιάμιση ώρα αργότερα βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο που στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα εμπόδιζαν να φύγει από το αεροδρόμιο.

«Τελικά τα καταφέραμε, όμως η συνέχεια ήταν δραματική. Περάσαμε από διάφορα σημεία όπου σταματούσε η κυκλοφορία». Το αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε σε ένα σημείο που βρέθηκε εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η Χριστίνα χρησιμοποιήθηκε κατά κάποιον τρόπο ως ασπίδα από τις σφαίρες στις συγκρούσεις ανάμεσα σε στρατιώτες και πολίτες. «Φοβηθήκαμε πάρα πολύ. Στο μεταξύ το αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο να μην μπορεί να πάρει μπρος, προφανώς εξαιτίας κάποιας σφαίρας και έτσι υπήρχε ο κίνδυνος να μείνουμε εγκλωβισμένοι εκεί. Τελικά ως από μηχανής Θεός κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο φίλος μου και με παρέλαβε με ένα δικό του όχημα. Δεν έχω μάθει ακόμα τι απέγινε ο οδηγός του αυτοκινήτου αν και έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω με την εταιρία».

Δύο ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος η Χριστίνα δεν έχει βγει από το σπίτι όπου φιλοξενείται.

«Στις συζητήσεις που έχω προλάβει να κάνω όμως οι περισσότεροι φαίνονται αρκετά αισιόδοξοι πως τουλάχιστον τέτοια αναταραχή δε θα επαναληφθεί άμεσα».

Η αφήγηση της Χριστίνας Χρόνη

Πηγή: cnn

Σχόλια