default-image

Γεύση από ισπανική κουλτούρα στο Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης

Πολιτισμός
Γεύση από ισπανική κουλτούρα στο Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Ανδαλουσιάνικο Φλαμένκο και με χοροθέατρο βασισμένο στη λατρεία του ταύρου στην Ισπανική κουλτούρα, κλείνει η αυλαία του πρώτου Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης στη Μυρτιά, το βράδυ της Κυριακής.

Το Φεστιβάλ είναι βασισμένο στα ταξιδιωτικά κείμενα του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκης, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε εκατοντάδες επισκέπτες που παρευρέθηκαν σε σχετικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ με τίτλο "Ταξιδεύοντας… Ισπανία".

Πέρα από τον τηλεοπτικό φακό της "Κρήτη TV" και το neakriti.gr βρέθηκε στη Μυρτιά, περιδιαβαίνοντας τα ειδικά διαμορφωμένα σοκάκια γύρω από το Μουσείο Καζαντζάκη, παίρνοντας μια δυνατή γεύση της Ισπανικής ιστορίας και κουλτούρας, μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο.

Στην υπαίθρια έκθεση, πολίτες και επισκέπτες ακολουθούν τον Δον Κιχώτη στις γειτονιές της Μυρτιάς και ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και το χώρο.

Η Ισπανία του Νίκου Καζαντζάκη

Φιλόσοφοι, Τοπίο, Ισπανική ψυχή, Εμφύλιο, Ελ Γκρέκο…

Μια θεματική περιπλάνηση στην Ισπανία, σε πέντε γειτονιές της Μυρτιάς, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ λόγου και τέχνης με τίτλο "Ταξιδεύοντας… Ισπανία" που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας.

Εικόνες, ήχοι, χρώματα, γεύσεις και μυρωδιές της Ισπανίας του Καζαντζάκη, μιας χώρας που σημάδεψε βαθιά τη ζωή και το έργο του.

Μια ξεχωριστή συνάντηση Ισπανίας και Κρήτης, γεμάτη από πολιτιστικά γεγονότα, τα οποία ξεδιπλώνουν την ψυχή της Ισπανίας μέσα από την τέχνη, το λόγο, τη μουσική, το χορό και τη γαστρονομία.

Το Φεστιβάλ περιελάμβανε ομιλίες, υπαίθριες εκθέσεις, εργαστήρια κεραμικής και εικαστικών, παραδοσιακά ισπανικά παιγνίδια και όχι μόνο, με τις εκδηλώσεις να ολοκληρώνονται απόψε.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News