default-image

Έχουν βάλει στόχο αυτοκίνητα αγροτών στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Έχουν βάλει στόχο αυτοκίνητα αγροτών στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκετά είναι τα θύματα της παραβατικής συμπεριφοράς ενός αγνώστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος τις τελευταίες 20 ημέρες έχει βάλει στο στόχο τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα αγροτών και εργατών γής, από τα οποία αφαιρεί χρήματα, διαβατήρια, κάρτες αυτόματης ανάληψης, βιβλιάρια καταθέσεων, ταυτότητες,  βιβλιάρια υγείας και άλλα προσωπικά έγγραφα που ανήκουν σε ντόπιους αγρότες, αλλά και οικονομικούς μετανάστες.

«Άνοιξαν το αυτοκίνητο μου στη θέση Πετρούνια και μου πήραν όλα τα βιβλιάρια της Τράπεζας, την ταυτότητα μου και ότι άλλο προσωπικό η δημόσιο έγγραφο είχα στο τσαντάκι μου. Πήραν ακόμη και κάποια λίγα χρήματα που είχα αφήσει στο ντουλαπάκι», μας είπε ο αγρότης κ Μανόλης Κονταξάκης.

«Το ίδιο έκαναν και στο αυτοκίνητο του συζύγου μου», προσθέτει η κ Αθηνά Χρηστάκη.

«Το αυτοκίνητο ήταν ξεκλείδωτο έξω από το θερμοκήπιο μας στους Ποτάμους και κάποιος με μηχανή χωρίς εξάτμιση, έκοβε συνέχεια βόλτες κάνοντας πολύ θόρυβο. Δεν βγήκαμε να δούμε ποιος είναι, αλλά όταν πήγαμε να πάρουμε το αμάξι για να επιστρέψουμε στο σπίτι μας, είδαμε ότι το τσαντάκι του άντρα μου με όλα τα έγγραφα και τα βιβλιάρια του, είχε κάνει φτερά», καταλήγει η αγρότισσα κ Αθηνά Χρηστάκη - Δαούτη.

Στην ίδια περιοχή και ενδεχομένως ο ίδιος αδίστακτος κακοποιός, έβαλε στόχο και τα διαβατήρια των εργατών γής που δούλευαν σε καλλιέργεια τομάτας.

«Κοντά στο θερμοκήπιο της κ Χρηστάκη, όπου καλλιεργούμε τομάτα βελανίδι σε θερμοκήπιο, άγνωστος η άγνωστοι δράστες μπήκαν πριν 10 μέρες στην αποθήκη όπου αφήνουν τα πράγματα τους οι εργάτες μας και τους πήραν το πορτοφόλι τους με τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα χρήματα τους. Πρόκειται για ένα ζευγάρι οικονομικών μεταναστών Βουλγαρικής υπηκοότητας, οι οποίοι έχουν μείνει τώρα χωρίς διαβατήρια, και ενώ πήγαν 4 φορές στην Αστυνομία, δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τη βεβαίωση ότι τους έκλεψαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Ο Θεός και η μοίρα του αν κάποιος αλλοδαπός βρεθεί στην Ελλάδα και τον κλέψουνε», μας είπε η αγρότισσα κ Ντίνα Μαλαθράκη- Σκρεπέτη.

Στην περιοχή βόρεια της Γρα - Λυγιάς, πριν από 20 μέρες περίπου, είχαν κλέψει ότι βρήκαν στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του  αγρότη κ Μιχάλη Διαλεκτάκη.

«Ο πατέρας μου άφησε για λίγο το παράθυρο του αυτοκινήτου του ανοικτό, και κάποιος άγνωστος που πέρασε από εκεί, επωφελήθηκε της ολιγόλεπτης απουσίας του και άρπαξε   το τσαντάκι του, όπου είχε μεταξύ άλλων και την κάρτα αυτόματης ανάληψης με τον κωδικό της, που ήταν γραμμένος σε ένα κομμάτι χαρτί. Μέχρι να το αντιληφθεί ο πατέρας μου, ο άγνωστος δράστης, είχε προλάβει να πάει στο ΑΤΜ της Τράπεζας και να τραβήξει με το ΠΙΝ που είχε στα χέρια του, τα 420 ευρώ που μπορούσε. Από τότε η Τράπεζα περιμένει να δώσει το βίντεο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης  στις υποστελεχωμένες  διωκτικές Αρχές, για να δούν οι αστυνομικοί ποιος είναι ο δράστης να τον συλλάβουν», καταλήγει ο γιός του θύματος κ Μανόλης Διαλεκτάκης.

Αυτά τα τελευταία περιστατικά μικροεγκληματικότητας, φέρνουν ξανά στην επιφάνεια  την έλλειψη αστυνόμευσης στην ύπαιθρο και την ανάγκη να στελεχωθούν επιτέλους με επάρκεια, όλα τα τμήματα των Αστυνομικών υπηρεσιών του Ν. Λασιθίου.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News